Apeldoorns VogelNet

Gestart door Maarten W. Kaales, juli 23, 2008, 08:40:33 AM

Vorige topic - Volgende topic

Maarten W. Kaales

Beste mensen,

Het Apeldoorns VogelNet (AVN) bestaat een half jaar. Dit netwerk van actieve vogelaars in de regio Apeldoorn is sinds eind januari ´in de lucht gegaan´. Inmiddels hebben we 22 leden en zijn we ruim 800 berichten verder. Het netwerk functioneert naast de twee bestaande vogelwerkgroepen van Apeldoorn. Alle waarnemingen worden uiteraard ingevoerd in waarneming.nl.

Op de site staan naast alle berichten, ook verslagen en artikelen. Zie bijvoorbeeld het
interactieve overzicht van zeldzame soorten in de regio Apeldoorn. Uiteraard allemaal gebaseerd op waarneming.nl (dus het is niet helemaal volledig). Verder staan er leuke foto´s van de Morinelplevieren die we vorig najaar en dit voorjaar op het Kootwijkerzand hebben gezien. Zie Morinelplevieren in de regio Apeldoorn.

Mocht je eens in de regio Apeldoorn willen gaan vogelen en heb je vragen schroom dan niet om een mail te sturen naar apeldoornsvogelnet@gmail.com.


Maarten
Maarten W. Kaales

peter66

Inmiddels zijn we drie jaar verder en heeft het AVN zijn waarde bewezen om vogelaars binnen een bepaalde regio met elkaar in verbinding te brengen cq te houden. Eén van de acties is het adopteren van een trektelpost geweest en dat is een schot in de roos geweest. Hop, grauwe gors en een scala aan al dan niet zeldzame rovers is daar al waargenomen tijdens de vele trektelmomenten :

http://www.trektellen.nl/trektelling.asp?telpost=277&land=1&site=0&datum=20110429&taal=1

Onlangs was een journalist van de Stentor zelf getuige van de magie van de Braamberg :

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/8569608/Vogelaars-genieten-van-oostenwind.ece

In de komende periode staat een nachtzwaluwexcursie gepland, maar eigen initiatief wordt ook gewaardeerd.

Groet,

Peter

Groetjes. Peter

Zie door de lindebomen het bos niet meer