Bradyporus dasypus

Gestart door cora, juli 19, 2008, 20:53:49 PM

Vorige topic - Volgende topic

cora

In Bulgarije kwam ik deze enorme sprinkhaan tegen. ik wist in eerste instantie niet wat ik zag. Zo groot en plomp dier. :o  weet iemand hoe deze schoonheid heet of onder wat voor familie die thuis hoort? Ik kan er niets over vinden. Hij of zij sprong niet, maar liep heel hard.
NATUURLIJK !!! de groetjes van Cora de Groot

cora

foto 2
NATUURLIJK !!! de groetjes van Cora de Groot

marcel123

#2
Dit is een soort die niet in West-Europa voorkomt en dat maakt het erg moeilijk om deze te determineren: de meeste boeken gaan tot en met duitsland.  Als je russisch kunt zul je wel makkelijker meer info over deze soort vinden.  Kun je ook info over de grootte,  omgeving, biotoop en het geluid van de soort toevoegen?
Het is in ieder geval een sabelsprinkhaan.  Dat is aan dit exemplaar niet te zien omdat alleen de vrouwtjes een sabel hebben. Waarschijnlijk zijn mannetjes eenvoudiger te vinden omdat je alleen maar naar het geluid toe hoeft te wandelen.

Met de komst van internet kan je nog een poging doen dit soort beesten te
determinren.


Een voorzetje:
Bradyporus dasypus komt voor in Bulgarije, Hongarije(?), Servie, Romenie en heb de soort zelf gezien in Noord-Griekenland.


http://forum.waarneming.nl/forum/index.php...14&hl=*albanie*

Vindplaatsen in Europa:
http://www.biologie.uni-ulm.de/cgi-bin/que...stufe=7&typ=ZOO

cora

nog wat rond gekeken en volgens mij is het de bradyporus dasypus. We hebben haar gezien in zuid- bulgarije vlak bij warmwaterbronnen. Ik wist echt niet dat er zulke grote sprinkhanen bestaan geweldig om gezien te hebben. :wub:  
NATUURLIJK !!! de groetjes van Cora de Groot


marcel123

#5
Heb je de soort en de foto's ook ingevoerd in http://observatio.eu/wn.php?

Vond een reisverslag waarinderdaad verwezen wordt naar Warmwaterbronnen en de enorme Bush Cricket. Helaas heb je niets verteld over het biotoop van de kricket...
CiteerWe weren't lucky this time. We waren dit keer geen geluk. Some interesting butterflies and a huge bush cricket, Bradyporus dasypus (body 7 Enkele interessante vlinders en een enorme bush cricket, Bradyporus dasypus (lichaam 7 cm cm ), caught our eye instead. ), Gevangen onze ogen plaats. Nikolay called this cricket it 'Ground pig'. Nikolay noemen dit het cricket 'Ground varken ". As far as we know, the species is quite rare, locally occurring in Romania, Bulgaria and Greece. Voor zover wij weten, de soort is vrij zeldzaam, lokaal die zich in Roemenië, Bulgarije en Griekenland.