Wijzigingen in plantentaxa/familie/auteur

Gestart door Pieter Stolwijk, augustus 14, 2006, 10:48:08 AM

Vorige topic - Volgende topic

RutgerB

Voor onze soortendatabase (waaruit de lijst voor waarneming.nl wordt samengesteld) zijn dit soort keuzes altijd lastig omdat er natuurlijk veel meer soorten in die geslachten zitten die we wel volgens de opvatting in POWO (en/of de Belgische Flora) benoemen. Zie bijv. https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:111195-2

CiteerGnaphalium luteoalbum L.
First published in Sp. Pl.: 851 (1753)
This species is a synonym of Pseudognaphalium luteoalbum

en

https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:290947-2#children

CiteerAccepted Species (Pseudognaphalium)
Includes 107 Accepted Species


Arne Beck

Bij Centaurea debeauxii staat de synoniem ervan aangeduid als dezelfde naam. (Linkje: https://waarnemingen.be/species/116312/) Als synoniemen vond ik Centaurea sessilifolia (Hill) en Jacea debeauxii (Godr. & Gren. , 1973). Op deze site: https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:77180046-1Hij / Hem / Zijn

RutgerB

Ja, dat stond niet goed. Ik heb het gewijzigd. Mogelijk pas zichtbaar na een uurtje of twee of scherm verversen.

CiteerCentaurea debeauxii
Synoniem van Centaurea jacea subsp. debeauxii

rapunzel

Is het mogelijk de tijdsvolgorde van de bijdragen om te draaien, zodat de meest recente postings boven aan komen. Dat sluit beter aan bij de actualiteit van het forum. Nu lees ik iets op het forum, ga naar het betreffende subforum, en moet dan de nodige pagina's down scrollen voor ik bij betreffende topic ben.
Met vriendelijke groet,
Koos
Koos Ballintijn

nielseimers


RutgerB

Is dit niet in je eigen voorkeuren aan te duiden? Linksboven in je scherm staat je forumnaam met een pijltje. Ga daar naar Layout-voorkeuren. Daar kies je halfweg het scherm voor  'Toon meest recente berichten bovenaan'.

rapunzel

Is gelukt Rutger !
Bedankt !
Met vriendelijke groet
Koos
Koos Ballintijn

E. van Wijk

Weet niet helemaal zeker of dit de plek is, maar Heukels' flora (en vrijwel alle andere bronnen die ik online zo gauw vind) heeft voor glansschildvaren Polystichum polyblepharum terwijl waarneming.nl Polystichum polyblepharon hanteert, met de Griekse uitgang dus ipv de Latijnse. Is dat bewust?

Arne Beck

Citaat van: E. van Wijk op oktober 05, 2023, 20:22:52 PMWeet niet helemaal zeker of dit de plek is, maar Heukels' flora (en vrijwel alle andere bronnen die ik online zo gauw vind) heeft voor glansschildvaren Polystichum polyblepharum terwijl waarneming.nl Polystichum polyblepharon hanteert, met de Griekse uitgang dus ipv de Latijnse. Is dat bewust?

De taxonomie is recent met POWO "rechtgetrokken" en daar staat hij met de Griekse uitgang. Over welke nu juist is ga ik me niet uitspreken  :rolleye:

https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:17208090-1
Hij / Hem / Zijn

E. van Wijk

Aha, dat verklaart het idd. (Wellicht wordt de volgende stap dan het hernoemen van het hele geslacht naar Polystichon, aangezien Polystichum ook maar een verlatijnsing is... ;D)