Macro-fotografie

Gestart door Elwin 29, juni 27, 2008, 22:56:31 PM

Vorige topic - Volgende topic

Elwin 29

Hallo alle macro-fotograafen!

Ik ben op zoek naar een digitale spiegelreflex camera voor in totaal ca 700 euro. Ik wil hiermee onder andere insecten mee fotograferen. Ik denk aan de NIKON D60.  Wat zou jullie keus zijn? En waarom?
Met Vriendelijke Groeten,
Elwin Koning

frankw

Niet de D60 halen zou ik zeggen. Verder een prima camera maar met een aantal minpunten zoals de afwezigheid van een motor, dat betekend dat je voornamelijk alleen Nikon eigen lenzen kan gebruiken, met bijbehorend prijs kaartje. De D60 is m.i. ook te licht/kunstof. En ze hebben alle functies zover mogelijk weggestopt dat je meer knoppen moet bedienden om een bepaalde functie te gebruiken

Persoonlijk heb ik meer een voorkeur voor Pentax, Canon en zelfs Sony :wub: .

Pentax en Sony hebben als groot voordeel dat er een ingebouwde stabilisatie in zit en dat je dus, ongeacht welke lens je erop zet, je altijd gestabiliseerd fotografeerd. Bij Canon en Nikon moet je dan gestabiliseerde lenzen aanschaffen, met bijbehorend prijskaartje..

Theovanv

#2
Ben het helemaal met FrankW eens wat betreft de voorkeur voor Pentax en Sony. Ik heb zelf de Sony A300, een heerlijke camera. Die heb je al voor iets meer dan 400 euro  zonder lenzen. Je camera moet goed zijn en de opties hebben die je wilt, maar het zijn vooral de lenzen die zorgen voor de beeldkwaliteit. Daarom heb ik ook geen kitlenzen meer, maar een allroundlens Carl Zeiss 16-80mm F3.5-4.5, macrolens Tamron 90mm F2.8 1:1 en een Sigma 170-500 telelens.

Die Tamron is echt een aanrader als macrolens, is ook goed te gebruiken als portretlens. Wat belangrijk is bij de aanschaf van een macrolens is de verhouding. Die moet 1:1 zijn, want dat betekend dat hij onderwerpen op ware grootte af kan beelden.

Wat verder een voordeel is van de Sony A300 en Sony A350 is dat het de snelste liveview heeft die er bestaat. Er zit een uitklapbaar lcd-scherm op die je kan kantelen waardoor je voor een laag shot niet plat op je buik hoeft te gaan liggen, maar dat je de camera laag houdt of op een tafelstatief zet en dan kantel je het schermpje en kan je toch zien via de liveview op het lcdscherm wat je fotografeert en de autofocus en de tijd die het kost tussen het indrukken van de knop en het maken van de foto is even snel als wanneer je door de optische zoeker kijkt, die je ook gewoon kan gebruiken als je liveview uitzet.
Theo van Veenendaal

frankw

die tamron is natuurlijk een macro objectief geen tele ;)


Maar mooie set heb je hoor Theo! Kan je heel goed mee uit de voeten :duim:  

Theovanv

Euh, ja, uiteraard Frank :) was een typfoutje :P maar zoals ik in het eerste stuk aangeef is dat een macrolens ;)

Het is idd een hele fijne set :)
Theo van Veenendaal