Oud water in de nieuwe tijd

Gestart door LydiaS, april 07, 2024, 18:14:51 PM

Vorige topic - Volgende topic

LydiaS

Vers van de pers:
Op vrijdag 5 april jl. werd in Norg de boekpresentatie gehouden van "Oud water in de nieuwe tijd - schoon grondwater is van levensbelang"

Uit de uitnodiging:
"Watercrisis? Pak het aan! Zet de natuurlijke watermachine weer aan. Wetenschappers delen hun ervaring met de Drentsche Aa en laten zien hoe duurzaam waterbeheer eruitziet. Niet terug naar 'ooit', maar vanuit het huidige landschap vooruit naar de nieuwe tijd.
Piet Schipper, Henk Everts, Jan Bakker, Niels Grootjans, Ineke Noordhoff en Ab Grootjans bundelen bijna een halve eeuw ecohydrologisch onderzoek en schetsen met die kennis een houdbare toekomst voor de noordelijke beekdalen. Zij zien mogelijkheden voor een nieuwe aanpak in Noord-Nederland met een belangrijke rol voor het schone water uit de diepe bodem. We kunnen dat grondwater benutten om te drinken als we de oude mechanismen weer herstellen: grondwater aanvullen en de natuur ruimte geven om te herstellen.

Dit boek zet de belangrijkste kennis over ons watersysteem op een rij, plot dat op de noordelijke beekdalen, brengt in kaart waar het vastloopt en hoe het beter kan. Oud water in de nieuwe tijd werkt toe naar een landschap met een duurzame waterbalans."

De studie werd aangeboden aan Riksta Zwart, Directeur van het Waterbedrijf Groningen.

Het boek is te bestellen bij:
https://noordboek.nl/boek/oud-water-in-de-nieuwe-tijd/

Groeten Lydia Snijder