Using a photo to create an observation: 'The accuracy of the point is unknown'

Gestart door hiskodevries, februari 09, 2024, 09:50:07 AM

Vorige topic - Volgende topic

hiskodevries

If a photo with GPS information is used when entering an observation, the software will try to place the pointer in the right place.
Since 2024-02-07 it is also mandatory that the precision of the GPS is known. If this information cannot be extracted from the EXIF, you will have to indicate the precision yourself by zooming in on the map or placing the pointer on the map as precisely as possible.

The exif tag used is:   
GPSHPositioningError

Until 2/7/2024, these observations were given a default value of 25, but from a management point of view we attach importance to data that is as precise as possible and we do not accept observations with accuracy unknown.

-------------
Als er bij het invoeren van een waarneming gebruik wordt gemaakt van een foto met GPS-informatie, zal de software proberen de wijzer op de juiste plek te plaatsen.
Sinds 07-02-2024 is het ook verplicht dat de nauwkeurigheid van de GPS bekend is. Indien deze informatie niet uit de EXIF ��kan worden gehaald, zult u zelf de nauwkeurigheid moeten aangeven door in te zoomen op de kaart of de aanwijzer zo nauwkeurig mogelijk op de kaart te plaatsen.

De gebruikte exif-tag is:
GPSHPositioningError


Tot 7-02-2024 kregen deze waarnemingen een standaardwaarde van 25, maar vanuit managementoogpunt hechten wij belang aan zo nauwkeurig mogelijke gegevens en accepteren wij geen waarnemingen waarvan de nauwkeurigheid onbekend is.
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Miekcb

In de Exif van de foto's die ik upload naar observation.org staan de GPS coördinaten van de lokatie. Deze coördinaten werden gekoppeld vanuit een gpx-bestand. Er is dus geen aanduiding van nauwkeurigheid.
Heel vanzelfsprekend komt dus de melding dat de nauwkeurigheid onbekend is. Op een PC verschijnt dan het vakje zodat je de nauwkeurigheid kan invullen, maar op een iPad komt enkel de melding dat je de juiste plaats op de kaart moet aanduiden. Ondertussen heb ik wel gevonden dat het op te lossen is door alle opties te openen.
Toch wil ik het even melden, want ik zal wel niet alleen zijn met dit "probleem" en het is nogal spijtig dat je in een eerste reactie op de kaart tikt en een minder nauwkeurige lokatie krijgt. :huh:

Mars4i

Ik upload ook altijd foto's met daarin GPS informatie. Kennelijk zonder nauwkeurigheid. Nu moet ik na elke upload net iets naast het uit de foto geladen GPS punt klikken, want anders krijg ik de Nauwkeurigheid onbekend melding. Resultaat is dat jullie dus onnauwkeurigere data krijgen, ipv betere data. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Vroeger was er volgens mij een veld Nauwkeurigheid. Zou die misschien terug geplaatst kunnen worden zodat we zelf een nauwkeurigheid kunnen opgeven. Mijn ervaring met deze GPS coördinaten is dat ze zeer accuraat zijn (<25m).

Met de vriendelijke groeten,

Marcel Jansen

Oscar Balm

Ik voer via de website in en daar is het veld nauwkeurigheid wel aanwezig (dat staat nu steeds op 999 omdat die DOP niet uitgelezen kan worden uit mijn exif).
Daar kan (lees moet) ik tegenwoordig (voor elke waarneming dus) 999 veranderen in 1 en SAVE doen.
Oscar Balm

Lijstje van bezochte landen: https://waarneming.nl/users/21807

Miekcb

Het veld nauwkeurigheid verschijnt inderdaad wel op de PC, maar als ik op mijn iPad werk, moet ik steeds alle opties openen om de nauwkeurigheid te kunnen invoeren.
Op vakantie geef ik er de voorkeur aan op een iPad te werken, omdat het makkelijker is om een internetverbinding te maken.

Mieke Bogaert

Mars4i

Citaat van: Miekcb op februari 11, 2024, 20:19:36 PMalle opties openen

Bedankt, dat had ik nog niet gezien. Ik gebruik de PC, maar het was me nog niet opgevallen dat het veld nauwkeurigheid pas verschijnt met alle opties geactiveerd. Die functie gebruik ik regelmatig, maar zet ik steeds weer uit, zodat de bewaren button binnen beeld blijft.


Oscar Balm

Citaat van: Miekcb op februari 11, 2024, 20:19:36 PMalle opties openen

Die relatie had ik ook niet gelegd. Ik heb (gelukkig dus) altijd alle opties geactiveerd.
Oscar Balm

Lijstje van bezochte landen: https://waarneming.nl/users/21807

hiskodevries

Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Oscar Balm

Mooi. Nu kan ik met exiftool alle fotos eerst een nauwkeurigheid geven voordat ik ze in observation/waarneming plaats.

exiftool.exe -gpshpositioningerror=1 <dir>
Oscar Balm

Lijstje van bezochte landen: https://waarneming.nl/users/21807

gertjanvannoord

ja, dat doe ik dan ook maar.

Maar merkwaardig is het natuurlijk wel. 

Extra rompslomp, en de precisie is natuurlijk nog steeds onbekend.


Gertjan van Noord