activiteit ring dragend, lukt me niet te vinden waar ik het moet melden.

Gestart door jfbouwmeester, oktober 16, 2023, 12:07:40 PM

Vorige topic - Volgende topic

jfbouwmeester


Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/290762881/.
1 Zilvermeeuw - Larus argentatus adult
datum: 2023-10-15
locatie: Scheveningen - Noorderstrand (ZH)

foto's:


De vogel draagt om beide poten een ring. De rechterpoot een grijze ring boven het gewricht. De linker poot een grote groene ring boven de voet. merkteken MADC of MAOC
jfbOUWMEESTER

Jan Mudde

Je kunt eens kijken of je het project kunt terugvinden op https://cr-birding.org/ Links is de kleurring en rechts de aluminiumring waarmee de vogel individueel herkenbaar blijft wanneer de kleurring onverhoopt verloren mocht gaan. De aluring is eigenlijk alleen met een goede scope en/of goede telelens afleesbaar en moet dan ook nog van meerdere kanten zichtbaar zijn om het ringnummer volledig te kunnen aflezen.

Grtz, Jan
Jan Mudde

"Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo" (Ovidius)

Favoriete soortgroepen; Korstmossen, Nachtvlinders, Vogels en verder eigenlijk zeer breed natuurgeïnteresseerd. https://waarneming.nl/users/50310/observations/?advanced=on

OJGoreng

Sommige dingen aan die site zijn even wennen als je er voor het eerst komt. Je zult hier moeten invullen dat de vogel één ring heeft (en geen twee; alleen de kleurring telt). Er worden twee kleuren groen gebruikt, en dit is "dark green" (want met witte inscriptie, de andere kleur groen is met zwarte inscriptie).

Ik heb hier de gegevens vooringevuld, dan weet je wat je voortaan moet invoeren. Dan zie je dat de derde optie van onderen "begint met M" is, en die gaat het worden ;).
Met vriendelijke groet, Zainal