Het gebruik van schuilnamen

Gestart door e.rijnen, juli 31, 2023, 16:31:04 PM

Vorige topic - Volgende topic

e.rijnen

Steeds vaker zie ik op de site waarnemingen verschijnen van (vaak nieuwelingen/incidentele gebruikers/grappenmakers) die hun identiteit verbergen achter een schuilnaam en/of de mogelijkheid uitschakelen om per e mail benaderd te worden.

Recht op privacy, lage instap etc. etc. Maar bij mij roept het de vraag op wat iemand te verbergen heeft, waarom je je afsluit voor communicatie met andere waarnemers en hoe het in rapportages gebaseerd op NDFF overkomt dat daarin info moet worden overgenomen in de trant van'Nico Natuur/Corry/44-67-e* nam op datum x in gebied y soort z waar'.

Sommige schuilnamen zijn flauw, kinderachtig. En sommige erger dan dat:
Neem deze waarnemer die als alias de naam heeft gekozen van een psychopatische dictator die honderdduizenden slachtoffers op zijn (ontbrekende) geweten heeft:

https://waarneming.nl/users/869979/observations/?advanced=on


Misschien dat anderen zich er minder aan storen. Bij mij begint echter door die ongein het plezier van de site flink te verminderen.

Vriendelijke groet, Erik

frkvh

When seeking truth the answer is the road
When seeking wisdom the journey is your home
-- Sam Herring

e.rijnen

Goede tip. Had ik dat maar eerder geweten. Mij zien ze niet meer op dat internet...😉

Vriendelijke groet, *

Frank van de Putte

Ik kan me er ook aan ergeren, het zijn vast vaak kinderen die de meest onnozele gebruikersnamen verzinnen, maar ik ga echt geen commentaren zetten die beginnen met "beste Barbapapa", "beste joepiedepoepie"  :'(  En die "dictator" mag van mij ook geschrapt worden, als je ook ziet wat voor waarnemingen het zijn; een reeks tuinplanten, een huiskat...
Groetjes,

Frank van de Putte

Elachista

Sja, maar "ikbeneenkoekoek" moet toch kunnen: het is vrijheid van meningsuiting.
Binnenkort ook met avatars in het systeem: een pride vlag, een World of Warcraft icoon en een mooie decolleté zoals ze dat op het Fok! forum hebben.
Alles mag, alles kan.

Het is jammer dat W.nl het belang van wetenschap en fatsoenlijke waarnemersdata niet vooropstelt.
We hebben m.i. vele jaren geleden al de boot gemist, toen hadden we al een publiekelijke alias moeten inbouwen, met een volledige naam voor de PGO's.

Het gaat voor toekomstige revisies en besprekingen nog leuk worden als je je waarnemers niet meer kunt traceren. Je krijgt dan de keuze uit "waarnemer, anonymus" of "leg. Ikbeneenkoekoek"  :wub:
Groet,
Tymo

tekenaar

Je kan altijd een schuilnaam gebruiken: als je er eentje neemt die klinkt als een echt bestaande naam, komt daar nooit iemand achter.

Hierover hebben we in het verleden uitgebreid gediscussieerd.

Aanstootgevende schuilnamen mogen, nee, moeten wat mij betreft direct worden verwijderd. Dat is nog erger als spammende berichten plaatsen, want ze blijven steeds zichtbaar in de database.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

Elachista

#6
Citaat van: tekenaar op augustus 05, 2023, 23:43:46 PMJe kan altijd een schuilnaam gebruiken: als je er eentje neemt die klinkt als een echt bestaande naam, komt daar nooit iemand achter.

Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Waarvoor zou je anders een schuilnaam bedenken?

Er zijn wel discussies en genoeg steekhoudende argumenten geweest. Maar men wil en gaat het niet doen, zoals altijd. Na ons de zondvloed.
Groet,
Tymo

IJsvogelaar

Het zou al helpen om het onmogelijk te maken al die emoji's in de namen te zetten.
Verder eens met dat wat je nu steeds vaker ziet weinig meer met wetenschap of natuurliefhebberij te maken heeft.
Verplicht volledige naam en e-mailverificatie.
Vriendelijke groeten,
Thijs de Groot

/ (seen only)

Platbuik

Zijn jullie van Twitter verbannen of zo? Stop met zeiken en ga lekker naar buiten.
---88:  A. van Leur (Þlatbuik)