Duif gespot met 3 ringen

Gestart door biancavanderdonk@gmail.co, augustus 16, 2023, 10:20:27 AM

Vorige topic - Volgende topic

biancavanderdonk@gmail.co

Hoi jeroen ik heb bij mij op het dakterras een duif die ik gisteren al gezien had, niet schuw maar vandaag zag ik dat dier een rode, groene en een witte ring heeft weet jij welk soort het zijn kan? Wat zou ik het best kunnen doen?

OlivierO

Hallo,

het beste dat je kan doen is alleszins een foto nemen, een waarneming aanmaken op waarneming.nl (of waarnemingen.be als het om België gaat) en dan de link naar de waarneming hier op het forum plaatsen. Dan kunnen we (of Jeroen) je beter helpen.
Olivier Olyslaegers

Wil je een vraag stellen? Kijk dan eerst even hier.

mgieskens

Een niet schuwe duif op een dakterras met gekleurde ringen... grote kans dat het een tamme (ex)gehouden duif is met kwekers/houders ringen.
Michèl Gieskens
Haagse Vogelbescherming - www.haagsevogels.nl

Een mens gelooft niet wat hij ziet, maar ziet wat hij gelooft

tekenaar

#3
Maar kwekers hebben aan 1 ring + eventueel een kleurring voldoende. De derde ring kan heel goed een wedstrijdring zijn, voor een postduif.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

keesschreven

Postduiven in "vol ornaat" kunnen inderdaad 3 ringen hebben. Eén standaardring met landcode, jaartal en individueel nummer. Eén ring met een telefoonnummer van de houder (vaak aan zelfde poot, boven standaardring). En één ring met een transponder/chip waarmee bij de wedstrijden de tijd geregistreerd wordt als hij weer het hok in vliegt (vaak aan andere poot).
Vriendelijke groeten,
Kees Schreven
Admin Vogels - Schedels en veren