Hoofdmenu

Groepschallenges

Gestart door Joris12345, april 17, 2023, 14:39:53 PM

Vorige topic - Volgende topic

Joris12345

Hoi ObsIdentify,

We hebben de nieuwe functie 'groepschallenge' uitgetest. Hij werkt uitstekend en heeft volgens ons potentie om heel populair te worden. Dat waarneming meteen meetellen in de ranking is super fijn. Deelnemers en datums instellen werkt ook allemaal makkelijk. Maar we hebben er wel een paar opmerkingen over:

1. we willen graag kunnen selecteren welke soortengroepen voor de wedstrijd meedoen. Bijvoorbeeld alleen vogels. Nu tellen alle soorten voor iedere challenge namelijk, en dus staat Bram na het vriendenweekend bovenaan omdat hij tussen de vogels door ook planten waarneemt. Maar we wilden een vogelwedstrijd!

2. Ook mooi zou zijn om te selecteren op zeldzaamheid. Dus wie in een jaar tijd de meeste zeldzaamheden spot.

Minder belangrijk:

3. Nu tellen ook niet-gekeurde waarnemingen mee. Het zou leuk zijn als we alleen goedgekeurde waarnemingen lieten tellen (ongeacht grijs, groen of blauw vinkje).

4. Mocht alles werken dan mag de functie wat ons betreft prominenter aanwezig zijn in de app. Bv bij dashboard wel eerst nog de statistieken, maar daarna de groepschallenges, landelijke challenges, en tot slot de badges. Sociaal beesten spotten is altijd beter dan individueel, toch?

Toch al heel erg bedankt voor de app!

Voor extra sociale functionaliteiten hoeft het wat ons betreft ook niet allemaal kosteloos te zijn.

Groeten Joris

hiskodevries

Joris, heel traag, zul je in de toekomst dit soort zaken in de app boven zien drijven
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0