Hoofdmenu

Taxonomie varens

Gestart door Arne Beck, maart 20, 2023, 17:42:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

Arne Beck

Ik zag net dat de familie Dryopteridaceae is verplaatst naar de Polypodiaceae op de sites.
Op welke paper / site is deze wijziging gebaseerd?

In deze recente paper: https://doi.org/10.1002/tax.12658
Zie ik dat Dryopteris decipiens als outgroup wordt gebruikt in de analyse. Maar verder vind ik niet direct iets terug.
Hij / Hem / Zijn

Datura

De wijzigingen volgen uit de laatste update van de database op basis van POWO (https://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:326002-2) denk ik. Daar staat bij Dryopteris in de publicatie-sectie deze referentie: Roskov Y. & al. (eds.) (2018). World Ferns: Checklist of Ferns and Lycophytes of the World. Species 2000 & ITIS Catalogue of Life Naturalis, Leiden, the Netherlands. waar wellicht eea in staat (maar wat ik niet gecheckt heb).
Natuurlijke groeten van
Kim Lotterman

Crossbill guides

RutgerB

#2
Er is ook nog wel wat werk aan ook... https://observation.org/taxa/10019/

Maar ze zijn momenteel nog hard aan het werk met de plantendatabase.

De afspraak is wel  dat we in eerste instantie de laatste editie van de Heukels' Flora en daarna de Nouvelle Flore / Flora van België volgen voor de taxonomie. Mogelijk wordt het dus weer teruggedraaid voor de uit de Benelux bekende genera.

marcel234

Citaat van: RutgerB op maart 24, 2023, 09:39:52 AMDe afspraak is wel  dat we in eerste instantie de laatste editie van de Heukels' Flora en daarna de Nouvelle Flore / Flora van België volgen voor de taxonomie. Mogelijk wordt het dus weer teruggedraaid voor de uit de Benelux bekende genera.
Is het niet handiger om die afspraak te herzien en altijd POWO te volgen?

RutgerB

Ik vind het in ieder geval handig als de plantendatabase voor de Nederlandse en Belgische soorten gelijk loopt met Heukels' Flora (standaardlijst) en Flora van België. Gelukkig is dit ook zo afgesproken te doen. Ik heb nergens gelezen dat die afspraak niet meer geldt.