Barmsijs, grote of kleine

Gestart door noudberg, maart 16, 2023, 09:26:43 AM

Vorige topic - Volgende topic

noudberg

Ik vroeg mij af of deze barmsijs op basis van de foto's op naam te brengen is als grote of kleine barmsijs. Naar mijn idee ontbreken de warme kleuren die bij een kleine te verwachten zijn, maar ik blijf het lastig vinden. Is er daarnaast iets te zeggen over de leeftijd? Afgeronde staartpennen dus adult?

https://waarneming.nl/observation/262325040/

Gezien op de Maashorst (Noord-Brabant) op 18-01-2023

Bedankt alvast!

Groetjes Noud

frankneijts

Weet je zeker dat het maar 1 vogel betreft? Fpto 1 en 3 lijken 2 verschillende vogels: foto 3 lijkt op onderzijde (hals en bovenborst) lichter te zijn en ook meer puntige staartveren te hebben (wat wijst op 1e winter Grote) terwijl vogel op foto 1 donkerder kopzijden, hals en bovenborst heeft en idd afgeronde punten staartveren war wijst op adult Kleine. Maar misschien moet je je foto's nog wat bewerken (oplichten en iets krapper uitsnijden) en eventueel heb je nog andere foto's?
Groeten,

Frank

"When logic and proportion have fallen sloppy dead...
Remember what the dormouse said: feed your head!"
Grace Slick in 'White Rabbit'

noudberg

Bedankt Frank,

Goed punt, ik twijfelde ook of determinatiekenmerken onder invloed van de waarnemingshoek per foto lijken te verschillen of dat het inderdaad twee verschillende vogels betreft. Ik heb echter maar één individu gezien, maar durf niet uit te sluiten dat ik een mogelijke tweede hoog in de boom over het hoofd heb gezien (die van positie zijn gewisseld). 

Ik heb de foto's wat bewerkt, maar ben bang dat het niet heel veel duidelijker zal worden.

https://waarneming.nl/observation/265255680/