Handvangst en in collectie

Gestart door joep verbraak, januari 03, 2023, 12:39:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

joep verbraak

Heb een vraag.. ik zie regelmatig de opmerking handvangst en in collectie bij een zeer zeldzame kever staan. Wat is hier het nut van? Zeker als de kever goed van een foto te determineren is, is het voor de determinatie inieder geval niet nodig. Het lijkt me niet bevorderlijk voor de populatie als elk exemplaar gevangen en bewaard word.
Mvg Joep Verbraak

bas.drost96

Hoi Joep,
Veel kevers zijn lastig te determineren, dan is het eigenlijk wel nodig om een exemplaar onder de microscoop te determineren om zeker te zijn van de determinatie. Er zijn verder nog veel redenen om insecten te verzamelen, ik vind dat dat op deze website heel mooi wordt uitgezet: http://chrisraper.org.uk/blog/entomology/maintaining-an-insect-collection/. Indien er zorgvuldig verzameld wordt, kan het geen kwaad voor de populatie om enkele beesten te vangen.
Groeten,
Bas
Totaal 4075 soorten op waarneming.nl ingevoerd

Admin bladvlooien

gbeersma

Wat natuurlijk niet wegneemt dat iedere waarnemer voor zich moet beslissen of hij/zij aan het verzamelen mee zou moeten doen. Ik doe het in elk geval nooit, want ik geniet er meer van als het betreffende beestje gewoon blijft leven.
Vriendelijke groeten, Gerard Beersma

https://waarneming.nl/users/104779/photos/?

bas.drost96

Uiteraard, wel/niet verzamelen is een persoonlijk keus en er is niets mis mee om niet te verzamelen natuurlijk.
Groeten,
Bas
Totaal 4075 soorten op waarneming.nl ingevoerd

Admin bladvlooien