Bladvlek op beemdkroon

Gestart door renzeborkent, oktober 20, 2022, 12:19:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

renzeborkent

Ik zou graag willen weten welke soort dit is. Volgens bladmineerders.nl s de enige mogelijke bladvlek op beemdkroon Ramularia tricherae, maar deze staat niet in de soortenlijst van waarneming.nl. Weet iemand of het deze soort zou kunnen zijn? Heb nu gekozen voor R. rubella.

Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/225144064/.
1 Ramularia rubella
datum: 2021-09-08
locatie: Almere - Seizoenenbuurt (FL)

foto's:


Matthijs Molenaar

Lijkt me wel te kloppen. Hij moet eerst aangemeld worden voor de NMV voordat je hem kunt invoeren, dus je kunt hem het beste invoeren als Nieuwe paddenstoelensoort (Fungi novi)
Met vriendelijke groet,
Matthijs Molenaar.

Levenslijst Waarneming.nl

When nothing goes right, go left (Martha Cecilia)

renzeborkent

Dag Matthijs, ga ik doen. Checkt de NMV de ingevoerde Fungi novi automatisch, of moet ik ze nog een e-mail sturen, denk je?

ejslootweg

zonder microscopie zou ik dit niet met zekerheid een Ramularia noemen. Al dit soort plantparasieten moet onder de microscoop.
Ik heb afgelopen juni vergelijkbare bladvlekken op Knautia bekeken en dat bleek toen onverwacht een valse meeldauw te zijn; https://oudeversie.waarneming.nl/waarneming/view/246790390

Voor het aanvragen van soorten bij de NMV moet er materiaal gecontroleerd zijn door een expert. Dus altijd goed om materiaal te bewaren. De fungi nova worden niet automatisch gecontroleerd. Je kunt wel een mailtje sturen naar bijv William de Jong (die is ook admin) of naar mij.
groeten, Erik
groeten, Erik