aciviteit op licht vastzetten?

Gestart door dump, september 06, 2022, 00:04:41 AM

Vorige topic - Volgende topic

dump

Hoi allen.

Gepensioneerd heb ik tijd zat en zit tot laat in de nacht de nachtvlinders/motten te fotograferen. Als beginneling met Obsidentify en dan vastleggen in de waarnemingen met mijn account.
In een paar maanden tijd inmiddels meer dan 200 soorten vastgelegden het begint nu op te vallen dat ik een opmerking krijg van een aanpassing. In het licht wordt voorgesteld als activiteit. Geen probleem want goed gezien door de vallidator.

Nu heb ik 2 vragen.
1) Ik fotografeer bij een laken met uv lamp EN bij het toiletgebouw op de camping (ramen waar licht doorheen komt. Vallen die beide onder de noemer "LICHT".
2) zo ja. Hoe zet ik dat dan vast in Obsidentify/Waarnemingen als een vast gegeven. Want dat steeds invullen is geen doen.

Graag hoor ik van jullie hoe verder.
Groeten, Dump.

marcel234


hiskodevries

Wat Marcel zegt , of iObs als je een iphone gebruikt
bij die twee apps kun je dat zelf instellen en vastzetten en hebben optioneel ook beeldherkenning https://waarneming.nl/apps/
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

dump

Oke.
Ik zal de Obsmap is op de telefoon erbij gaan zetten.. Betekend dit dat als ik nu b.v. met obsmapp een oorworm fotografeer die bij mijn vorige waarnemingen wordt bijgeschreven die via de obsidentify al waren toegevoegd? Ik heb er niet veel zin om weer overnieuw te beginnen. Hahaha. Gaat me dit jaar niet meer lukken.

En kunnen deze 2 programma's door elkaar gebruikt worden als dat zo uitkomt?

En blijft voor mij nog 1 vrag over. Is een laken met lamp (UV) hetzelfde als een toiletgebouw met ramen waar licht doorheen schijnt.

Sorry hoor voor de vragen maar ik ben maar een beginneling die het goed wil doen.
Groeten, Dump.

hiskodevries

je kunt beide apps naast elkaar gebruiken, zolang je maar niet een waarneming via beide invoert. In obidentify zie je al je waarnemingen terug (tot een bepaalde datum)
als de nachtvlinder op een lamp zit kun je prima 'op licht' selecteren
bij methode kies je bij je laken 'laken' en bij de vlinder op het lampje 'onbekend'
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0