wat te doen tegen predatie van inhoud insectenhotel?

Gestart door jeanette, juli 10, 2022, 22:02:25 PM

Vorige topic - Volgende topic

jeanette

In mijn insectenhotels worden de dicht gemetselde openingen  regelmatig door spechten en mezen open gehakt en de inhoud er uit gepeuterd en opgegeten.
Zie er ook regelmatig sluipwespen, goudwespen e.d. op, maar dat hoort er nu eenmaal  bij.

Met wat voor gaas en op welke afstand van de  openingen aan de voorkant kan ik het beste voorkomen dat de vogels alles er uit pikken,  maar de bijen er  nog wel makkelijk in en uit kunnen vliegen?
Heb  gekeken  of er iets over in het boek ´Gasten van bijenhotels´ van Pieter van Breugel te vinden was, maar dat heb ik niet zo snel kunnen ontdekken.

Met dank en groet,
jeanette

jeanette

Oeps, zie dat ik  de vraag eigenlijk hier had moeten plaatsen. https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,129547.120.html#lastPost
Kan iemand  dat even voor mij doen?

Kwam daar deze foto tegen https://forum.waarneming.nl/index.php?action=dlattach;topic=129547.0;attach=830238;image

Werkt dat afdoende? Wat zijn de maten van de gaasopeningen en kan het vrij dicht  op de openingen worden aangebracht of is het handiger op het op enkele  cm. afstand aan te brengen?
Graag verneem ik jullie goede ervaringen...

Dank en groet,
jeanette

xJochemx

Ik heb succesvol kippengaas gebruikt op ongeveer 5 cm van de openingen (boorgangen, rietstengels of bamboe stokken). Zo kunnen vrijwel geen vogels er meer bij en vliegen alle nestelende diertjes er gewoon doorheen.
Groeten, Jochem.
Validator plantenluizen (bladluizen)
Onderzoeker van soorten in de tuin
Groot Gierzwaluw liefhebber
www.xjochemx.nl

jeanette

Bedankt Jochem; nuttig om de ervaring met kippengaas op  ca. 5 cm. afstand van de ingangen  geplaatst, te lezen. Gaan we ook maar eens doen.
Nogmaals dank en groet,
jeanette