Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Roestige stipspanner, zeer zeldzaam?  (gelezen 170 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dump

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 28
Roestige stipspanner, zeer zeldzaam?
« Gepost op: juli 31, 2022, 12:07:40 pm »

Hoi Allen.
Als leek had ik deze gefotografeerd maar ook ik had mijn twijfels i.v.m. de score. Maar ik durfde hem niet weg te gooien want stel je eens voor dat!!!! De validator heeft netjes gemeld dat hij het dus niet is. Waarschijnlijk de gewone stippelspanner o.i.d. Nu heb ik hem maar in zijn geheel weggegooid bij de waarnemingen.

Mijn vraag. Moet je sowieso waarnemingen waarbij de validator zijn twijfels heeft weggooien. Lijkt me wel maar ik vraag het maar even voor de zekerheid voor een volgende keer.
Groetjes, Dump.
Gelogd

Rayan Majoor

 • Validator
 • Offline Offline
 • Berichten: 13945
  • LepiSpot
Re: Roestige stipspanner, zeer zeldzaam?
« Reactie #1 Gepost op: juli 31, 2022, 22:00:14 pm »

Zolang een waarneming aan de eisen voldoet (dus een foto is van een dier of plant die daar zelf terecht is gekomen, dus niet bijvoorbeeld in een tuin is aangeplant of in een vlindertuin zit, en die niet bijvoorbeeld van een broedende vogel is die door het maken van de foto verstoord zou kunnen worden) dan zie ik geen reden om waarnemingen te verwijderen. Alleen als je een zodanig slechte foto hebt dat er niks op te herkennen is, of wanneer je ergens over twijfelt (locatie, datum of identificatie (in het laatste geval alleen wanneer je geen foto hebt)), dan kan je de waarneming verwijderen omdat het niks toevoegt aan de database of zelfs verkeerde informatie geeft.
In het geval dat je een waarneming hebt waarbij de admin twijfelt, maar waarbij je wel een foto hebt, dan zou ik 'm zeker niet verwijderen. Admins hebben verschillende keuzes: goedkeuren obv bewijs, goedkeuren obv waarschijnlijkheid, waarneming aanpassen naar een andere soort of een hoger soortniveau (bijvoorbeeld stipspanner onbekend ipv roestige stipspanner) etcetera. Welke er ook wordt gekozen, het levert nog steeds meer informatie op dan de waarneming verwijderen. En wie weet komt er in de toekomst nog wel een admin die er meer over kan zeggen... of wordt er zelfs in de toekomst een populatie van deze soort op die plek gevonden, en kan jouw waarneming terug gevonden worden om te laten zien dat de populatie er op dit moment ook al was.
Ik zie dus niet in waarom je zomaar waarnemingen zou verwijderen, tenzij je er echt zeker van bent dat de waarneming volledig waardeloos is
Gelogd
Mvg Rayan Majoor

Wil je meer zien van mijn uit de hand gelopen hobby, kijk dan eens op www.LepiSpot.nl

dump

 • Member
 • Offline Offline
 • Berichten: 28
Re: Roestige stipspanner, zeer zeldzaam?
« Reactie #2 Gepost op: augustus 01, 2022, 00:27:42 am »

Weer wat geleerd. Volgende keer beter. Foutje dus van een beginner.
Ga ik niet meer doen. Hopelijk zit er volgend jaar een kolonie op dezelfde plek.
Dank voor je antwoord. Groeten, Dump.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.059 seconden met 19 queries.