Huismus eet juffers

Gestart door Melchior van Tweel, juli 13, 2022, 10:53:52 AM

Vorige topic - Volgende topic

Melchior van Tweel

Beste mensen,

Ik vind huismussen leuk. Daarom voer ik die vogels. Maar ik vind libellen ook leuk. Helaas zijn huismussen erg kieskeurig en vinden ze mijn zaadjes soms niet genoeg. Dichtbij hebben we een wetering (brede sloot) met een mooie rietkraag. Daar gaan de mussen soms jonge uitsluipende libellen snaaien. Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling, maar ja, ik heb een zwak voor mussen... Het is nu gelukt nog de juffers op de foto te krijgen. Heeft iemand een idee om welke juffer dit gaat?

Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/248920185/.
1 Juffer onbekend - Zygoptera indet. imago, niet uitgekleurd, dood
datum: 2022-06-29
locatie: Zwolle - Zuid (OV)

foto's:

Groetjes, Melchior
Groet, Melchior
www.melchiorvantweel.nl

Niek Haak

Zulke verse exemplaren zijn altijd moeilijk te determineren, maar ze lijken wel wat op de Kleine roodoogjuffers die hier massaal uitsluipen (meestal aan het wateroppervlak, op drijvende waterplanten).


https://waarneming.nl/observation/247248277/

In het park in mijn omgeving hebben de vogels ook goed in de gaten dat er op bepaalde plaatsen libellen uitsluipen. Vooral kauwtjes zijn iedere ochtend met een hele bende de omgeving van het water aan het afstruinen. Bij grotere libellen zoals de Oeverlibel werken ze samen in een poging om ze te pakken als ze wegvliegen. Van de meer 10-15 Vuurlibellen die hier zijn uitgeslopen heb ik maar een klein aantal later weer terug gezien, ik hoop dat de anderen zo snel mogelijk na uitsluipen hun biezen gepakt hebben ;)