Zeekoeten

Gestart door Gert de Jong, januari 07, 2022, 22:20:25 PM

Vorige topic - Volgende topic

Gert de Jong

Beste mensen, ik plaats mijn vraag hier, hoewel ik behoorlijk zeker ben van mijn determinatie van deze Zeekoet: https://waarneming.nl/observation/231593622/
Waar het me om gaat is of er iets bekend is over de staat van Zeekoeten. Zie https://waarneming.nl/species/354/observations/?date_after=2021-01-04&date_before=2022-01-05&province=3&search=&advanced=on&user=&location=&sex=&life_stage=&activity=&method=

Daar is te zien dat op de Peazummer Lannen een dode Zeekoet is gevonden, op Schier een zieke en die op Terschelling (https://waarneming.nl/observation/231583037/) lijkt me ook geen natuurlijk gedrag te vertonen. Is er iets met de Zeekoeten? Was er iets met olie lekken op de Noordzee?
Ik lees het graag. Dank alvast.
Gert de Jong

mgieskens

Michèl Gieskens
Haagse Vogelbescherming - www.haagsevogels.nl

Een mens gelooft niet wat hij ziet, maar ziet wat hij gelooft

Guus Peterse

Afgelopen herfst al waren er enorm veel zeekoeten (en alken) langs de Nederlandse kusten. Daarvan gingen er ook aardig wat dood. Of dat er veel waren in verhouding tot de grote aantallen levende zeekoeten, durf ik niet te zeggen, maar van een dode en twee zieke zeekoeten ben ik niet speciaal onder de indruk. Dat er zoveel zeekoeten en alken langs de Nederlandse kust opduiken, zou er natuurlijk wel op kunnen wijzen dat er misschien iets aan de hand is.
Guus Peterse

Nieuw op mijn weblog: Kaapverdië juli - augustus 2015

Gert de Jong

Beste Michel en Guus,
Dank voor de reactie.
Veel Zeekoeten en Alken past ook wel bij mijn observaties aan de Brouwersdam van onlangs. En als er meer zijn, vind je ook meer zieke en dode dieren, zou je dan denken.
Wie weet volgt nog meer reactie hier.