Obsidentify met veel ?????

Gestart door Eddie Lavreys, juni 27, 2021, 21:34:17 PM

Vorige topic - Volgende topic

Eddie Lavreys

Vrijdag 25/06 iets voor middernacht botste ik tijdens het valideren van de paddenstoelen op een foto van een naakt mannelijk geslachtsdeel. Foto werd ingegeven via Obsidentify en kwam zo bij de Gewone oesterzwam terecht. Ik heb de link verzonden via email naar info@waarnemingen.be.
Iedereen op waarnemingen.be kon intussen deze foto zonder meer bekijken. Onbegrijpelijk dat men Obsidentify aanprijst zonder rekening te houden dat deze kan gebruikt worden om pornografische foto's te verspreiden ook al was dit misschien niet de bedoeling.

Wat betreft de paddenstoelen zou ik deze categorie uit het systeem halen van Obsidentify. Er komen ontelbare foute determinaties binnen. Voor het determineren van zwammen is veel meer nodig dan een beeldherkenning. Geur, smaak en standplaats en nog veel meer details zijn macroscopisch zeer belangrijk. Voor het grootste deel is er microscopisch onderzoek nodig. Voor sommige soorten geeft enkel DNA onderzoek uitsluitsel. De paddenstoelen die men op zicht in het veld kan determineren is miniem ten opzichte van het aantal voorkomende paddenstoelen. Wat als er giftige paddenstoelen voor eetbare worden aanzien door Obsidentify? Mycologie is één van de moeilijkste zo niet de moeilijkste categorie die er bestaat. Via Obsidentify laten uitschijnen dat het allemaal kinderspel is is geen goede houding. Het gebruik van Obsidentify is niet meer dan de spot drijven met de mycologie.

Mvg, Eddie Lavreys
Admin. Paddenstoelen

frkvh

Citaat van: Eddie Lavreys op juni 27, 2021, 21:34:17 PM
Foto werd ingegeven via Obsidentify en kwam zo bij de Gewone oesterzwam terecht.
grappig, ik zou eerder Grote stinkzwam verwachten. Maar alle gekheid op een stokje, ook bij de planten is het een ramp momenteel.
not all those who wonder or wander are lost


RutgerB

Het is al sinds 12 mei serieus mis.  Er worden wel oplossingen bedacht en er wordt ook echt meegedacht met validatoren en meer ervaren waarnemers die al enige tijd klagen, maar volgens mij moet er een zeer duidelijk beslissing komen. Wat mij betreft gaan alle waarnemingen uit Obsidentify en van alle nieuwe gebruikers per 11 mei per direct 'on hold'.