Hoofdmenu

Kleurringen Kluut

Gestart door koenv, juni 14, 2021, 22:06:53 PM

Vorige topic - Volgende topic

koenv

Het gaat om deze waarneming: https://waarnemingen.be/observation/216836501/.
1 Kluut - Recurvirostra avosetta adult, (kleur)ringdragend, gezien
datum: 2021-06-12
locatie: Achterhaven - Weiden Hoge Noen (WHN) (WV)

foto's:



Aan linkerpoot twee kleurringen: rood en blauw. Kon slechts één poot zien en is nadien opgevolgen. Iemand een idee of dit voldoende zou kunnen zijn en welk ringproject het zou kunnen zijn?
mvg

Koen

DaanjanW

Volgens het ISWG zijn er 2 projecten die ringen met rood en blauw om de linker tibia, een Franse en een Engels project. Bij beide projecten is ook de rechter tibia gekleurringd. Als deze tot het Engelse project behoort is hij waarschijnlijk tot een individu te herleiden, aangezien deze alleen een gele & metalen ring om de rechterpoot deden.

Wat ik zou doen is een mailtje sturen met je foto's naar zowel guillaume.gelinaud[at]bretagne-vivante.org & naar middletonj349[at]gmail.com met de vraag of ze aan de hand van de foto's een vogel uit hun project herkennen. Wellicht herkennen ze de ringgrootte of is deze combinatie niet in het Franse project gebruikt waardoor de Engelsen hem tot een vogel kunnen herleiden.

Succes & laat maar weten of je er uitkomt zo!

Groeten,

Daanjan Wisselink

koenv

Bedankt. Heb beide een mail gestuurd met link naar de waarneming.

mvg
mvg

Koen

koenv

Ondertussen al reactie gekregen van het Engelse project dat het geen vogel van hen is. Zij hebben de volgorde rood boven blauw nooit gebruikt.
mvg

Koen

Rob Koelman

Kun je van de originele foto nog een uitsnede maken van het geringde exemplaar  in maximale resolutie? Mogelijk is er dan nog net iets te zien van de ring(en) om de andere poot.
Met vriendelijke groet, Rob

koenv

Originele foto's helaas al gewist. Ik had een vijftien foto's zowel staand als vliegend, maar op geen enkele was nog maar een zweem van de rechterpoot te zien.
mvg

Koen