! 600 man op Kop van Deelen

Gestart door eirene, mei 26, 2021, 16:17:40 PM

Vorige topic - Volgende topic

eirene

Aan alle liefhebbers van de Veluwe en monumenten; gemeente Ede/nieuwe eigenaar in Rotterdam plant het monumentale terrein uit de 40-er jaren aangrenzend aan het Deelerwoud, vol te proppen met 400 arbeidsmigranten en 200 statushouders voor 10 jaar. Eigenlijk heeft dit terrein een maatschappelijke bestemming. Zoveel aantallen zal meer verstoring en vervuiling voor de natuur betekenen, alleen al door een explosieve toename aan vervoersbewegingen. De Veluwe is al zo overbelast aan stikstof dat je er bij wijze van spreke geen koe vergund bij krijgt op een boerderij. Schijnbaar wordt dat, als het om een dergelijk project en investering gaat, minder een probleem gevonden als het om busjes en migranten gaat, waar goed geld aan verdiend kan worden. Het wegstoppen van statushouders, ver van bewoning, in plaats van ze een kans te geven deel te nemen aan het Nederlandse leven, lijkt ook niet echt accomoderend, al is het tekort aan woningen wellicht nijpend. Echter zijn er ook bijv zat leegstaande kantoren. Maar dat terzijde.

Je kan je zienswijze nog tot en met 2 juni indienen (2021W0531).

Ik zou graag omwille van de bescherming van de flora en fauna op het terrein een ecologische inventarisatie willen doen. Ik weet dat er in ieder geval bijv zwarte specht, koekoek voorkomt. Mogelijk zijn de graslanden op het terrein schraal door gebrek aan bemesting, waardoor er misschien interessante kruiden te vinden zijn die je in het Deelerwoud niet of nauwelijks vindt door oa de overbegrazing.
Ik heb hiervoor zelf niet genoeg kennis. Wie zou het leuk vinden om daarbij te helpen? Je hebt daarmee unieke toegang tot een historisch en normaal afgesloten terrein. PM me maar :).


eirene

@admin staat dit bericht mss beter bij het Natuurgebieden topic?