Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: gebruik vaste locatie  (gelezen 1034 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kat-oele

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 658
gebruik vaste locatie
« Gepost op: mei 15, 2021, 08:42:24 am »

heb sinds kort nog iets vreemds wat me slechts bij toeval opviel:

met enige regelmaat maak ik gebruik van de optie vaste locatie
om thuis snel even iets in te voeren zonder de GPS aan te zetten

dat ging tot voor kort altijd goed, nu maakt-ie er geen stip van
(of wel een stip) maar de precisie staat op een gebied van 1 km2

ook bekend?  :huh:
Gelogd
<<< Karin >>>

iamdavid01

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #1 Gepost op: september 11, 2021, 11:10:15 am »

Ook ik heb onlangs met dezelfde situatie te maken gehad, de stip verdwijnt elke keer en ik moet hem opnieuw opstarten totdat het weer in orde is.

Alex Kwak

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 8464
    • alexkwak.nl
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #2 Gepost op: september 13, 2021, 10:14:42 am »

(of wel een stip) maar de precisie staat op een gebied van 1 km2

Wat bedoel je daar mee?
Gelogd
Alex Kwak, ontwikkelaar WnPda, WnSmart en ObsMapp
Ik beantwoord geen PM's over mobiele app's. Vragen ALTIJD via het forum!
www.alexkwak.nl

Johan Barth

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 329
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #3 Gepost op: september 13, 2021, 13:45:54 pm »

Ik herken dit probleem. Een validator wees me zojuist erop dat de nauwkeurigheid van mijn waarnemingen niet klopt. Daarvoor nu meteen naar forum gegaan om het te melden.

Wat gaat er fout?
- Ik gebruik de vooraf (via instellingenmenu) ingestelde vaste locatie
- Bij invoerscherm klik ik op "Nieuwe waarneming" en kies dan "Vaste locatie"
- De locatie is correct, maar na uploaden op w.nl blijkt de nauwkeurigheid op onbekend te staan (dus 999 meter)
Dit is nogal vervelend, want ik moet nu van tientallen waarnemingen de nauwkeurigheid handmatig gaan aanpassen via de site.
Dit probleem had ik eerder al op mijn chromebook (en toen ook gemeld), maar blijkbaar nu ook op mijn mobiel.

(Het is tijdelijk te verhelpen door na het kiezen van "Vaste locatie" te klikken op het locatiesymbool linksboven en dat venster weer meteen af te sluiten door op het vinkje te klikken. Dan staat de nauwkeurigheid wel ingesteld.)

Het zou heel fijn zijn als deze bug gefixt kan worden. Ik gebruik "Vaste locatie" dagelijks voor het binnenshuis invoeren van waarnemingen die in de tuin gedaan zijn.

Succes ermee! Met vriendelijke groet,

Johan Barth


Gelogd

Johan Barth

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 329
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #4 Gepost op: september 13, 2021, 14:10:50 pm »

Ik ben even gaan bladeren door mijn waarnemingen. Het gaat helaas om 100-en waarnemingen zonder nauwkeurigheid. Ik heb ook kunnen achterhalen wanneer de fout begint bij mij: op 3-12-2020 de eerste fout, op 28-11-2020 de laatste keer dat het goed gegaan is. Dus toen is het bij een update fout gegaan helaas.

Het zou me niet verbazen als het in de hele database om vele duizenden waarnemingen gaat waarvan de nauwkeurigheid door deze fout op 999 staat.
Is het mogelijk dat iemand dat corrigeert, door bijvoorbeeld alle waarnemingen met bron ObsMapp +  onbekende nauwkeurigheid (999m) + datum vanaf ca 1-12-2020 -> nauwkeurigheid van 25m geven? Handmatig gaat dit niet lukken.

Groet,

Johan Barth
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 49254
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #5 Gepost op: september 13, 2021, 14:14:55 pm »

Johan, voordat hier een aantal zaken door elkaar worden gehaald, zie https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,476584.0.html
999 betekend dat de precisie niet bekend is, dat een aantal validatoren dat maar niet willen begrijpen (van de kever groep neem ik aan ?) en dat fout blijven vinden zou ik langs je rug laten glijden.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 49254
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #6 Gepost op: september 13, 2021, 14:17:42 pm »

Johan, hoe bepaal jij je vaste lokatie?
Als ik een rijtje waarnemingen uit mijn tuin invoer
open ik obsmapp , open de kaart, zet de pointer op mijn tuin
en voer een hele rij waarnemingen in met of zonder foto waarbij ik nooit de gps gegevens uit de foto laat halen
mijn waarnemingen hebben allemaal een precisie van 5 meter https://waarneming.nl/observation/225483423/
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Johan Barth

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 329
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #7 Gepost op: september 13, 2021, 14:36:21 pm »

Ik heb ooit een vaste locatie ingesteld via: Startscherm - Instellingen - Geavanceerde instellingen - Vaste locatie

Die vaste locatie kun je snel oproepen in het invoerscherm door bovenaan te klikken op de tekst "Nieuwe waarneming". Je kunt daar de soortgroepinstellingen aanpassen of de vaste locatie kiezen. Hij pakt dan die vaste locatie.
Ik vind dat erg handig omdat ik dan niet hoef te wachten op een gps-fix als ik iets invoer in de tuin of binnenshuis.

Is het je duidelijk?

Groet,

Johan
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 49254
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #8 Gepost op: september 13, 2021, 14:38:45 pm »

helemaal
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Johan Barth

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 329
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #9 Gepost op: september 13, 2021, 14:40:40 pm »

Johan, voordat hier een aantal zaken door elkaar worden gehaald, zie https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,476584.0.html
999 betekend dat de precisie niet bekend is, dat een aantal validatoren dat maar niet willen begrijpen (van de kever groep neem ik aan ?) en dat fout blijven vinden zou ik langs je rug laten glijden.

Klopt, maar de nauwkeurigheid zou wel bekend moeten zijn, omdat de vaste locatie ooit heel precies door mij is ingesteld, zie vorige reactie. Ik zal de opmerkingen langs me heen laten glijden, maar er gaat wel degelijk iets niet goed. De locatie bij de waarnemingen zou een nauwkeurigheid van 5 meter behoren te hebben, zo nauwkeurig had ik de vaste locatie ingesteld.
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 49254
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #10 Gepost op: september 13, 2021, 14:48:49 pm »

Alex en ik overleggen daarover.
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Johan Barth

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 329
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #11 Gepost op: september 13, 2021, 14:53:35 pm »

Bedankt. En geweldig dat je zo snel weet te reageren hierop. Ik heb natuurlijk waarneming.nl vanaf nul zien groeien tot wat het nu is. Onvoorstelbaar wat een geweldige site / organisatie / omgeving het geworden is.

Johan
Gelogd

hiskodevries

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 49254
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #12 Gepost op: september 13, 2021, 15:02:52 pm »

Johan, zulke complimenten helpen zeker
Gelogd
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Alex Kwak

  • Forum beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 8464
    • alexkwak.nl
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #13 Gepost op: september 20, 2021, 09:31:38 am »

(of wel een stip) maar de precisie staat op een gebied van 1 km2

Wat bedoel je daar mee?

Ik begrijp het initiele probleem nog niet.
Gelogd
Alex Kwak, ontwikkelaar WnPda, WnSmart en ObsMapp
Ik beantwoord geen PM's over mobiele app's. Vragen ALTIJD via het forum!
www.alexkwak.nl

Kat-oele

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 658
Re: gebruik vaste locatie
« Reactie #14 Gepost op: juni 29, 2022, 16:36:19 pm »

(of wel een stip) maar de precisie staat op een gebied van 1 km2

Wat bedoel je daar mee?

Ik begrijp het initiele probleem nog niet.

excuus, deze vraag is mij ontkomen - lees ik net pas voor het eerst
het "probleem" is er nog wel steeds trouwens, dus ik zal die proberen iets te verduidelijken

(ook) ik heb mijn achtertuin onder de vaste locatie ingesteld staan
makkelijk dacht ik, en dat was het ook altijd, maar:

tegenwoordig moet je om een nauwkeurige stip te krijgen (van <10m)
alsnog de stip ietsje verplaatsen of opnieuw stippen door de waarneming te wijzigen
anders wordt namelijk het hele km-hok aangegeven als locatie van de waarneming
(en tegenwoordig gaan die thuiswaarnemingen niet meer automatisch mee met de upload)

nou ja, mosterd na de maaltijd wellicht dit...
Gelogd
<<< Karin >>>
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.051 seconden met 19 queries.