Pootafdruk katachtige

Gestart door mystacinus, februari 28, 2021, 18:23:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

mystacinus

Deze pootafdruk met een doorsnede van 12 cm werd enkele dagen geleden gefotografeerd in Zuid-Limburg. Reacties zijn welkom!
vriendelijke groeten

Ludy Verheggen

Rob Koelman

Welke grens van de afdruk is genomen voor die 12 cm?

De prent is wat uitgesmeerd en lijkt daardoor vermoedelijk groter dan ie is. Bij gebrek aan meetlatje oid in beeld is het formaat nu lastig in te schatten.

Waarom een katachtige? Niet gewoon een grote hond?

Met vriendelijke groet, Rob

mystacinus

Gemeten is van boven naar beneden, breedte vd prent, rand insteek prent.
vriendelijke groeten

Ludy Verheggen

mystacinus

Hieronder de reactie van Aaldrik Pot.
Discussie gesloten, het is een hondachtige.

Dag Ludy,Ik zie geen prent van een katachtige, maar van een hond. Bij honden drukken ook lang niet altijd de nagels af. Er zijn een aantal kenmerken die op hond wijzen: de negatieve ruimte tussen tenen en middenvoetkussen (dat gedeelte van de grond dat niet ingedrukt wordt) heeft een duidelijke H-vorm. Verder zie je tenen in twee paren, twee voorste tenen en twee achterste tenen die op dezelfde hoogte staan. Dit is bij een kat niet zo, die staan in een asymmetrische boog. Verder zie je dat het teenkussen aan de buitenkant een wat driehoekige vorm heeft, ook typisch voor hond. Bij kat zijn de teenkussen eivormig. Ook de grootte van het middenvoetkussen is voor een katachtige veel te klein ten opzichte van de teenkussens.Bij dit soort prenten denk ik altijd aan Newfoundlanders of andere grote rassen. Door het vele haar wat ze rond de teenkussens hebben drukken nagels ook lang niet altijd af. Het is geen wetmatigheid zeg maar. Net als dat bij katachtigen regelmatig wel nagels afdrukken.Met vriendelijke groeten,Aaldrik Pot
vriendelijke groeten

Ludy Verheggen

Rob Koelman

Citaat van: Rob Koelman op februari 28, 2021, 21:09:03 PM... Niet gewoon een grote hond?

Citaat van: mystacinus op maart 01, 2021, 09:20:36 AMHieronder de reactie van Aaldrik Pot.
Discussie gesloten, het is een hondachtige. ...

Een grote hond dus...   B)
Met vriendelijke groet, Rob