Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Stage Plantengallen van Nederland  (gelezen 286 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MC

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 739
  • Admingroep: Plantengallen
Stage Plantengallen van Nederland
« Gepost op: november 27, 2020, 15:52:29 pm »

We zoeken een stagiair om leuke dingen uit de gallendata te halen!

Stage Plantengallen van Nederland
Voor het project Met z'n allen: Plantengallen! van EIS Kenniscentrum Insecten zijn we op zoek naar iemand die bestaande databases met gegevens over plantengallen samenvoegt. Vervolgens zijn er allerlei ecologische en faunistische vragen mee te beantwoorden.
Je kunt je richten op vragen als: komen plantengallen vooral voor op inheemse exemplaren van waardplanten? Of maakt het weinig uit als gekweekte exemplaren van dezelfde soort maar uit andere streken worden aangeplant? Of je kunt de plantengallen van ge´soleerde stukken zandgrond vergelijken met nabijgelegen stukken aangesloten zandgrond, de beste perioden om verschillende soorten plantengallen waar te nemen uitzoeken, specifieke condities uitzoeken waarin waardplanten wel of niet geschikt zijn voor een bepaalde plantengal uitzoeken, verspreidingskaarten maken en GIS-analyses maken welke plantengallen een koppeling hebben met bodemsoort, fysisch-geografische flora-regio's, grondwatertrappen etc. In overleg bedenken we op welke vragen jij je gaat richten.
Studierichtingen (Toegepaste) Biologie, Bos- en Natuurbeheer en verwanten.

Je wordt begeleid door Daan Drukker en Matthijs Courbois van EIS Kenniscentrum Insecten: daan.drukker at naturalis.nl en courbois at ffexpert.nl
Delen wordt gewaardeerd
« Laatst bewerkt op: december 02, 2020, 11:31:20 am door MC »
Gelogd
vriendelijke groet,
Matthijs Courbois
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.049 seconden met 20 queries.