138e Winterbijeenkomst

Gestart door marcel123, februari 07, 2006, 09:02:49 AM

Vorige topic - Volgende topic

marcel123

138e Winterbijeenkomst

Deze bijeenkomst is bij uitstek de gelegenheid voor het presenteren van nieuwtjes en ervaringen op entomologisch gebied,
het melden van bijzondere vangsten en het uitwisselen van weetjes.

Neem ook een kistje mee naar de "Kistjesdag". Ieder zal uw verhaal erbij graag horen.
En hebt u voor uw verhaal ook nog moderne presentatiemiddelen nodig, zoals een beamer met aangesloten computer of een overheadprojector, ze zijn er, evenals de macrovideo om uw dieren vergroot te kunnen vertonen.

Zoals we de laatste jaren gewend zijn zullen in het begin van deze bijeenkomst een aantal thematische bijdragen worden gepresenteerd rond het thema "Insecten en dood hout"
Leen Moraal (NEV-lid, Alterra-medewerker) zal de openingslezing geven met als titel "Dood hout - meer biodiversiteit?"
Dood hout is een substraat voor de ontwikkeling van veel specifieke geleedpotigen. De overheid geeft de bosbeheerder subsidie wanneer minstens drie dode bomen per ha aanwezig zijn. Deze algemene regel roept echter concrete beheersvragen op. Kunnen geleedpotigen met een geringe mobiliteit wel nieuwe bossen koloniseren? Zijn er verschillen tussen staande en liggende stammen? Is het verteringstadium en stamdiameter van belang? Wat is het effect van de boomsoort - is een dode zomereik evenveel waard als een dode Amerikaanse eik? Alterra heeft met dood hout in gesloten houten 'doodkistvallen' veel interessante insectensoorten en een aantal antwoorden gevonden.

Anderen zullen met een bijdrage uit hun specifieke aandachtsgebied en insectengroep hierbij aansluiten.
En misschien hebt u zelf ook wel iets te melden.

De 138e Wintervergadering wordt gehouden op zaterdag 11 februari 2006, 11.00 - 16.00 uur in de Brabantzaal van vergadercentrum Hoog Brabant, Radboudkwartier 23 (Hoog Catharijne), Utrecht

U vindt 'Hoog Brabant' in het winkelcentrum Hoog Catharijne, op een paar minuten lopen van Centraal Station Utrecht, richting Centrum. Op het plein dat u tegenkomt na het eerste drukke gedeelte bij het station ziet u Hoog Brabant links in de hoek. De Brabantzaal ligt op niveau 3, bereikbaar met trap of lift. Zie ook de monitoren ter plaatse. In de zaal is bij binnenkomst koffie en thee.
Voor de lunch dient u zelf te zorgen. U kunt daarvoor ook terecht in het restaurant van Hoog Brabant of in een van de vele eetgelegenheden in Hoog Catharijne.

Het bestuur nodigt u allen uit voor deze bijeenkomst en hoopt dat vele Nederlandse en Belgische leden van de Vereniging de Wintervergadering zullen bezoeken en deze met hun bijdragen tot een voor ieder interessante bijeenkomst zullen maken.
Introduc├ęs en andere belangstellenden zijn welkom