Wants 7 mm

Gestart door wilde, mei 11, 2008, 20:51:02 PM

Vorige topic - Volgende topic

wilde

Van deze wants zag ik recent 2 exemplaren: 1 in een spinnenweb en 1 strompelend op een muur van mijn huis. Het dier leek last te hebben van een bespuiting of zoiets. Opvallend zijn de verdikkingen aan de top van lid 2 van de antennen. Die verdikking en de kleur poten en lichaam (behalve halsschild) lijken op een Harpocera-soort. Welke?

Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

xenion

Harpocera thoracica volgens mij, een mannetje, want alleen die hebben van die knobbels op de antennen.
Groeten,
Martin

wilde

#2
In de Wanzen Band 2 staat de thoracica afgebeeld met een bruin halsschild en 2 donkere vlekken aan de voorzijde. Daar vond ik de genus-naam, maar bij mijn exemplaren is het halsschild merendeels zwart (met de lichte vlek middenachter) en daarom twijfelde ik.

Ik zie dat in het Soortenregister maar 1 soort Harpocera staat. Ze leven op eiken, maar die bomen zijn in de ruime omgeving van mijn tuin niet aanwezig. Zouden er nog meer wantsen zijn met verdikte antennen?
Groet, Albert de Wilde
https://www.ahw.me

xenion

http://forum.waarneming.nl/forum/index.php...13&hl=thoracica
http://forum.waarneming.nl/forum/index.php...99&hl=thoracica
Hij heeft dus een kort leven, wat misschien het strompelen kan verklaren? En dat er geen eik in de buurt staat hoeft natuurlijk ook niet alles te zeggen, ze kunnen vliegen en ook meeliften met een fiets ofzo.
Groeten,
Martin