Wild spotten Reichswald

Gestart door Henk Jaspers, augustus 30, 2020, 21:02:05 PM

Vorige topic - Volgende topic

Henk Jaspers

Hallo allemaal,

Ik ben al enige tijd wild aan het spotten in Reichswald over de grens bij Groesbeek. Tot op heden een paar keer succes gehad met reeen en zwijnen. Zijn er mensen binnen dit forum die vaker in het Reichswald wild spotten. Tot op heden heb ik nog geen hert gezien. Iemand tips?

Mvg

Henk

Bart van Hoogstraten

Een ree is een hert dus je bent klaar met je missie.  ;)
Vriendelijke groet! Bart van Hoogstraten

De toekomst van Waarneming is onzeker. Draag bij aan het voortbestaan en betaal gewoon jaarlijks € 25,- abonnementskosten!
https://waarneming.nl/donate/

Henk Jaspers

Oke die had ik verdiend. Maar ik bedoel het edelhert 😅

tekenaar

Ik.woon in een gebied vol edelherten (niet in het reichswald, al ken ik die omgeving wel.een beetje).  Mijn ervaring is dat, waar ze bejaagd worden, edelherten vooral dnachts uit de dekking komen. Overdag maak je de meeste kans wanneer het heel stil is, bv zondagochtend en op nationale feestdagen, net na zonsopgang.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

Henk Jaspers

Ik ga veel al in de vroeg in de ochtend of in de avond voor zonsondergang. Merk dat de reeën wel te vinden zijn. Alleen de edelherten niet  Terwijl daar toch een flinke roedel moet lopen.

tekenaar

ik zie edelherten vooral snachts, dwz na 23 uur. een enkele keer bij zonsopgang, maar alleen als er verder totaal geen verkeer is. Vroeg in de ochtend is mischien nog niet vroeg genoeg of op de verkeerde dag. Een flinke roedel klinkt als een lage trefkans, als ze allemaal bij elkaar zijn. Momenteel zie ik hier kleine groepjes, b.v. een stuk of 5 herten met bastgewei of 2-3 hindes met jongen + een jaarling. Maar dan heb ik het over eens of twee keer per maand, zeker niet dagelijks. Tijdens dagelijkse boswandelingen met de hond zie ik bijvooebeeld nooit edelherten. 
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/

Rob Koelman

De edelherten van het Reichswald zijn een stuk schuwer dan die op bijvoorbeeld de de (Hoge) Veluwe. Hieronder een foto van een toevallige waarneming van vier exemplaren in de avondschemer van 21 februari 2019.

Nadeel is verder dat het gebied na zonsondergang formeel niet toegankelijk is. Maar dat geldt meen ik ook voor de Veluwe...


Met vriendelijke groet, Rob

Henk Jaspers

Daar ben ik ook achter dat het wild in het Reichswald een stuk schuwer is. Op de Veluwe hoef je niet zo je best te doen. Hier moet ik gaan voorverkennen, sporen zoeken en dan nog op een juist tijdstip terug komen. Lukt meestal wel alleen bij de edelherten niet.

Weet je nog waar dit was in het Reichswald(foto)

Henk Jaspers

#8
Deze heb ik 2 weken geleden gemaakt in de vroege avond.

OlivierO

Citaat van: Henk Jaspers op augustus 31, 2020, 23:19:44 PM
Deze heb ik 2 weken geleden gemaakt in de vroege avond.

Hoe doe je dat, reeën maken?  B)
Olivier Olyslaegers

Wil je een vraag stellen? Kijk dan eerst even hier.

OJGoreng

Met vriendelijke groet, Zainal

OlivierO

Olivier Olyslaegers

Wil je een vraag stellen? Kijk dan eerst even hier.