Verrekijker met pupil afstand van 80mm

Gestart door Dicki, oktober 03, 2020, 20:16:58 PM

Vorige topic - Volgende topic

Dicki

Geachte lezers,

In overleg met mijn opticien ben ik er achter gekomen waarom ik door de meeste kijkers niet goed kan zien,
Ik heb namelijk een PD van 80 en de meeste kijkers gaan maximaal tot 76 mm.

Nu mijn vraag.
Wie weet welk merk een kijker kan leveren met een PD afstand van 80 mm.

Alvast heel hartelijk bedankt.

hartelike groetjes uut Deest

Jaap van Steensel

#1
Ik ken het probleem, al heb ik geen 80mm. De meeste kijkers houden bij 72mm op. 99% van de mensen heeft 74mm of minder. Zelf heb ik iets van 75mm en kom aardig weg met een Nikon Monarch 7. Als je echt naar de 80 moet is dit wellicht een aardige optie: https://www.bestbinocularsreviews.com/Minox8x44BLHD-135.htm. Qua merk niet veel voorkomend, maar zeker geen slechts merk, met een goede review op de aangegeven site. Een goede 2e die ik zo snel kon vinden is deze, met 77mm: https://www.bestbinocularsreviews.com/Opticron8x42DBAOasisS-Coat-85.htm, samen met deze: https://www.bestbinocularsreviews.com/Vanguard8x42SpiritED-77.htm.

Wat ik ook uit ervaring weet is sommige oude porro kijkers (7x50 of 10x50), die je vaak op MP of in kringloopwinkels tegenkomt, soms ook erg grote IPD's hebben. Dan heb je een oude kijker, maar vaak voor weinig en hij voldoet. Ik heb zelf bijv. ook een oude Zeiss Jena 10x50 (zwaar bakbeest), maar die kan nog wijder dan mijn gewenste afstand. Ik weet niet of die de 80mm haalt, dat zou ik moeten nameten. Qua beeldkwaliteit nog heel acceptabel, ook als is het een ouder model. Je moet het net treffen met die oude kijkers.

Geen idee wat verder je wensen zijn qua formaat, vergroting of budget, maar met een randvoorwaarde van een IPD van 80mm is de spoeling erg dun.