Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: overige in het nieuws  (gelezen 148 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ruut

  • Member
  • Offline Offline
  • Berichten: 3486
overige in het nieuws
« Gepost op: juni 21, 2020, 03:13:47 am »

Neuroptera
Paleontologen hebben het 50 miljoen jaar oude fossiel van een insect gevonden, waarvan de nog bestaande soorten alleen nog in AustraliŽ leven. Dat schrijven een Canadese en een Russische onderzoeker in het vakblad The Canadian Entomologist. Het is niet bekend hoe en waarom de soort verhuisd zou zijn van Canada naar AustraliŽ.

Fossielen van het miljoen jaren oude netvleugelige insect komen maar weinig voor. Er zijn er tot nu toe slechts vier van gevonden in de hele wereld. Het dier werd geÔdentificeerd op basis van het patroon van de vleugels.

Andere insecten van deze soort werd gevonden in Rusland en Europa. Dit valt volgens de paleontologen nog te verklaren, omdat deze landen miljoenen jaren geleden nog aan Noord-Amerika vastzaten.

AustraliŽ brak echter miljoenen jaren geleden af van Antarctica en zat dus een flink eind bij Noord-Amerika en Europa vandaan. Het is dus niet duidelijk hoe deze insectensoort gemigreerd zou zijn.

https://www.nu.nl/dieren/6058767/fossiel-in-canada-gevonden-van-insect-dat-tegenwoordig-in-australie-leeft.html

https://www.cambridge.org/core/journals/canadian-entomologist/article/new-genus-and-species-of-splitfooted-lacewings-neuroptera-from-the-early-eocene-of-western-canada-and-revision-of-the-subfamily-affinities-of-mesozoic-nymphidae/35D0336C428FCDC02285C8B3E5FC947E
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 20 queries.