Soortgroepen > Vlinders

Ik mis 'Rups onbekend'

(1/2) > >>

DJFM:
Als ik een onbekende rups invoer heb ik vaak geen idee of 't een rups van een dag- of nachtvlinder is. Als ik 't dan safe wil houden en 'Vlinder onbekend' wil invoeren moet ik kiezen tussen Dag- of Nachtvlinder (macro danwel micro). Ik kan de optie 'vlinder onbekend' of 'rups onbekend' niet vinden. Zie ik iets over het hoofd? Is het een idee om dit toe te voegen?

Michiel en Milka:
Er bestaat een 'Dagvlinder onbekend', 'Macronachtvlinder onbekend' en 'Micronachtvlinder onbekend'. Bij levensstadium dan 'rups' invoeren. Maar ik snap je verwarring als je niet weet waar je moet beginnen. Dan maar gewoon een keus maken.

DJFM:
Dank voor de reactie maar 'dan maar gewoon een keus maken' is juist wat ik niet wil.

Ik wil een 'zekere' waarneming kunnen invoeren van een onbekende rups, dat is nu niet mogelijk omdat ik niet weet of het een dagvlinder/macronachtvlinder/micronachtvlinder is maar ik wel gedwongen wordt om een keuze te maken. Vandaar mijn post/verzoek.

Ik ben tevens benieuwd wat waardevoller is, een onzekere en mogelijk foute waarneming (als ik dus moet gokken tussen dag/macronacht/micronacht) of een zekere en correcte waarneming op een hoger taxonomisch niveau.

gbeersma:
Zolang je de specialistische kennis die ervoor nodig is (nog) niet hebt zul je toch keuzes moeten maken. Want zelfs bij 'vlinder onbekend' zouden veel waarnemers de mist in gaan omdat larven van bijv. bladwespen er bedrieglijk echt als rups uit kunnen zien. En het is ook helemaal niet erg, want al je waarnemingen worden toch nog door kenners beoordeeld. En vind je de tijd die je hier op moet wachten te lang, maak dan vanuit je waarneming een koppeling naar dit forum, meestal heb je dan heel snel een antwoord. Succes!

Michiel en Milka:
Voor rupsen is wel een apart forum, zonder onderscheid in dag en nacht.  :blink:
https://forum.waarneming.nl/index.php/board,49.0.html

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie