Rode hooiwagen, subadult?

Gestart door Nightspy, februari 23, 2020, 13:59:01 PM

Vorige topic - Volgende topic

Nightspy

Ik zou graag willen weten welke soort dit is.
Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/174517585/.
1 Rode hooiwagen - Opilio canestrinii gezien
datum: 2019-06-10
locatie: Doorwerth (GE)

foto's:


Het dier heeft opvallend witte / doorschijnende poten. Daarom denk ik dat het geen adult dier is, maar een nimf / subadult dier.
Hans Hartvelt
Doorwerth

Arp

Groetengedoe, Arp (wrn - JungleDragon)

Nightspy

Hallo Arp,

Dank voor je reactie. Beetje drammerig, maar het invoerscherm kent drie mogelijkheden: larve, larve/nimf en subadult. Kun je aangeven welke van deze drie het zou moeten zijn?
Hans Hartvelt
Doorwerth

Frank van de Putte

Dat is inderdaad iets wat mijns inziens zou moeten veranderen, want bij spinnen en hooiwagens gaat het meestal over "juvenielen", maar dat is helaas geen invoer-optie... Ik zou deze maar als "larve/nimf" invoeren, bij "subadult" ga ik uit van exemplaren die nog maar 1 of 2x hoeven te vervellen voordat ze het volwassen stadium hebben bereikt, maar deze lijkt me nog erg jong. 
Groetjes,

Frank van de Putte

Arp

Eens met Frank - ook over de ongeschiktheid van de beschikbare "kleden" - maar larve/nimf dus deze - had ik vergeten erbij te vermelden  :angel:
Groetengedoe, Arp (wrn - JungleDragon)

Nightspy

Arp en Frank,

Hartelijk dank. Zouden jullie ook nog eens kunnen kijken naar dit topic van de Rode hooiwagen waar ik helaas geen antwoord op heb gehad: https://forum.waarneming.nl/index.php/topic,463630.msg2374434.html#msg2374434
Alvast bedankt.
Hans Hartvelt
Doorwerth