Determinatiedag - Loopkevers (NL)

Gestart door Ed Colijn, januari 24, 2020, 11:35:08 AM

Vorige topic - Volgende topic

Ed Colijn

Uitnodiging determinatiedag - Loopkevers (NL)

Als medewerkers van natuurhistorisch museum Naturalis en liefhebbers van entomologie willen we graag onze passie voor en kennis over geleedpotigen delen. Om die reden organiseren wij, samen met EIS Kenniscentrum Insecten, determinatiedagen.

Deze determinatiedagen, twee per seizoen, richten zich op beginnende entomologen of gevorderden die een nieuwe groep willen ontdekken. De nadruk ligt op het determineren van collectiemateriaal. De tweede van het seizoen 2019/2020 is gericht op loopkevers en vindt plaats op vrijdag 6 maart van 10.00 tot 16.00 in Naturalis te Leiden.

De dagindeling is als volgt:
1)   10.00 – 10.30 inloop en koffie/thee
2)   10.30 – 11.30 presentatie door de specialisten: wat is de levenswijze en wat zijn de belangrijkste kenmerken om de soortgroepen aan te herkennen?
3)   11.30 – 16.00 determineren van collectie-exemplaren
Koffie/thee is de hele dag beschikbaar, lunch is op eigen gelegenheid.

Naturalis verzorgt ongedetermineerde exemplaren. Het is niet toegestaan eigen materiaal mee te nemen in verband met quarantaineregels, maar foto's zijn natuurlijk meer dan welkom. Literatuur ter ondersteuning van de determinaties zal aanwezig zijn, evenals enkele PC's om online te sleutelen. Je kunt natuurlijk ook een tablet of laptop meenemen. De specialisten Ron Felix, Jan Muilwijk en Oscar Vorst zullen aanwezig zijn om te helpen met de determinaties.

Aanmelden
Meld je aan door een e-mail te sturen naar Pasquale Ciliberti, waarna een bevestiging volgt. Vermeld daarbij a.j.b. via welke vereniging of organisatie je in aanraking bent gekomen met deze determinatiedagen. Iedereen is welkom en deelname is gratis. De ruimte en het aantal microscopen zijn beperkt, dus we kunnen alleen de eerste 20 aanmeldingen toelaten.

Vervoer
Vervoer met de trein is erg gemakkelijk, omdat Naturalis zich op loopafstand van Leiden Centraal bevindt. De looproute is te vinden in deze link.
Parkeren is mogelijk op de bezoekersparkeerplaats aan de Mendelweg, achter Naturalis. Wij zullen zorgen voor uitrijmuntjes. Het kan zijn dat deze parkeerplaats snel volloopt, dan zijn de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen:

●   betaald: Parkeergarage Morspoort
●   gratis: Transferium 't Schouw A44

Hopelijk tot dan!
Pasquale Ciliberti, Max Caspers en Frederique Bakker
groet,

Ed Colijn
NEV Sektie Everts