plocamaphis flocculosa?

Gestart door jeanette, november 28, 2019, 13:23:00 PM

Vorige topic - Volgende topic

jeanette

De laatste weken heb ik bladluizen (en hun wintereieren)  op Wilg (vermoedelijk  Boswilg) gevolgd  en gekiekt omdat er nog heel weinig foto's op wrn.  van te vinden zijn. We hebben  uitgezocht  welke soort het zou kunnen zijn en  kwamen uit op Plocamaphis flocculosa.
Kan dat bevestigd worden?

https://waarneming.nl/users/6290/photos/?after_date=&before_date=&species_group=15&rarity=&search=&advanced=on&location=&species=159494&sex=&province=&validation_status=&life_stage=&activity=&method=


vr. gr. jeanette

jeanette

#1
@Hallo Marco,

Deze twee foto's ( dd.5.11.19)  van bladluizen zijn door jou goedgekeurd, en ik vroeg me nu  even af waarom mijn serie foto's ( vanaf dd. 16.10.19) nog niet zijn beoordeeld ( kunnen worden).
Waar had ik nog beter op moeten letten cq welke details mis je op mijn foto's waardoor je ze wel/beter had kunnen beoordelen?
https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=460635.msg2359424#msg2359424


Via deze site hebben we alles geverifieerd en kwamen op genoemde soort uit.
https://influentialpoints.com/Gallery/Plocamaphis_flocculosa_large_waxy_willow_aphid.htm

Verneem graag van je.
vr.gr. jeanette


pdeknijff

Met vriendelijke groet,

Peter de Knijff

jeanette

@Peter,

Geduld hebben is niet het punt.

Het gaat  mij er om dat foto's van drie weken later dan  mijn ingevoerde foto's wel zijn beoordeeld, maar die van  mij nog niet. De tijd dringt om - indien dat nog nodig zou zijn-  nog eventuele
aanvullende  details te kunnen  fotograferen, omdat ik op 25/11 het laatste exemplaar heb gevonden en vandaag al niet één meer....Vandaar.

vr.gr. jeanette

Marco de Haas

Beste Jeanette,

De reden dat ik de waarneming van Rudy wel had goedgekeurd is dat hij een vraag op het forum had gesteld en ik die had beantwoord. Daarna heb ik die waarneming ook maar even goedgekeurd. Echter, in principe bemoei ik mij niet met waarnemingen van plantenluizen, en helaas hebben we daar momenteel geheel geen (actieve) admin voor. Ik heb de waarnemingen nu wel goedgekeurd, maar kijk dus niet gek op als waarnemingen van bladluizen open blijven staan.
Met vriendelijke groet, Marco de Haas
Validator cicaden

Oproepje cicade-waarnemingen: zie hier.
Waardplanten cicaden: zie [url=http

jeanette

#5
Hallo Marco,

Nadat  ik had gezien dat je de foto's van Rudy wel had goedgekeurd, was dat ook de reden waarom ik mijn vraag op 25/11 ook  op het forum had geplaatst....! Mijn foto's op wrn.  zijn vanaf 16/10.

Ook de foto's van de eitjes van genoemde soort zijn volgens mij zeker van genoemde luizensoort omdat ik heb gezien dat ze  ze aan het leggen waren.
Heb  binnenshuis nog een paar takjes met wintereitjes om het proces hopelijk te kunnen volgen.

Fijn dat je de  meeste foto's van de imago's  nu hebt goedgekeurd, Marco.  Maar wel jammer dat er niet meer mensen zich met deze soorten bezig houden.

vr.gr. jeanette