Determinatiedag: Spinnen

Gestart door Ed Colijn, oktober 22, 2019, 13:27:08 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ed Colijn

Als medewerkers van natuurhistorisch museum Naturalis en liefhebbers van entomologie willen we graag onze passie voor en kennis over geleedpotigen delen. Om die reden organiseren wij, samen met EIS Kenniscentrum Insecten, determinatiedagen.

Deze determinatiedagen, twee per seizoen, richten zich op beginnende entomologen of gevorderden die een nieuwe groep willen ontdekken. De nadruk ligt op het determineren van collectiemateriaal. De eerste van het seizoen 2019/2020 is gericht op spinnen en vindt plaats op vrijdag 22 november 2019 van 10.00 tot 16.00 in Naturalis te Leiden.

De dagindeling is als volgt:

    10.00 - 10.30 inloop en koffie/thee
    10.30 - 11.30 presentatie door Jeremy Miller (Engels) en Peter van Helsdingen (NL) over spinnen: wat is de levenswijze en wat zijn de belangrijkste kenmerken om de soortgroepen aan te herkennen?
    11.30 - 16.00 determineren van exemplaren

Koffie/thee is de hele dag beschikbaar, lunch is op eigen gelegenheid.

Naturalis verzorgt ongedetermineerde exemplaren. Het is niet toegestaan eigen materiaal mee te nemen in verband met quarantaineregels, maar foto's zijn natuurlijk meer dan welkom. Literatuur ter ondersteuning van de determinaties zal aanwezig zijn, evenals enkele PC's om online te sleutelen. Je kunt natuurlijk ook een tablet of laptop meenemen. De specialisten Peter van Helsdingen, Jeremy Miller en Andres Rivera Quiroz zullen aanwezig zijn om te helpen met de determinaties.

Aanmelden
Meld je aan door een e-mail te sturen naar max.caspers@naturalis.nl, waarna een bevestiging volgt. Vermeld daarbij a.j.b. via welke vereniging of organisatie je in aanraking bent gekomen met deze determinatiedagen. Iedereen is welkom en deelname is gratis. De ruimte en het aantal microscopen zijn beperkt, dus we kunnen alleen de eerste 30 aanmeldingen toelaten.

Dit is de eerste keer dat we deze determinatiedagen in het nieuwe Naturalis gaan huisvesten. Verdere informatie over vervoer, parkeermogelijkheid, ontvangst en huisregels volgt daarom z.s.m.

Hopelijk tot dan!
Pasquale Ciliberti, Max Caspers en Frederique Bakker
groet,

Ed Colijn
NEV Sektie Everts