Glyfosaat als waarneming...

Gestart door ewoutx, april 25, 2019, 16:23:21 PM

Vorige topic - Volgende topic

ewoutx

Dag allen,

ik zag op waarneming.nl dat er een meldpunt is voor met glyfosaat bespoten velden. Zou dit ook op waarnemingen.be kunnen toegevoegd worden? Lijkt me een goed idee om een overzicht te hebben op welke schaal dit product gebruikt wordt en om de eventuele gevolgen in de toekomst te kunnen inschatten.

Link naar waarneming.nl
https://waarneming.nl/species/913312/maps/?use_interval=on&start_date=2018-04-25&interval=31536000&end_date=2019-04-25&map_type=grid10k

wvreusel

Hallo,

We hebben hier bij Natuurpunt over nagedacht en vinden het geen slecht plan om dit op een of andere manier te documenteren, maar dit had beter via een aparte website of app of minstens een aparte rubriek app geweest. Nu vloekt dit wat met een systeem dat bedoeld is voor biologische data.

Bovendien is het ook geen goede steekproef omdat je niet weet waar wel en niet gekeken is.

Ten derde jagen we mogelijk de landbouwsector in het defensief tegen ons belangrijkste informatiesysteem.

Daarom hebben we besloten om hier niet mee te beginnen in Vlaanderen, zodat de wetenschappelijkheid van waarnemingen.be niet in twijfel kan worden getrokken.

Uiteraard brengt Natuurpunt de problematiek wel onder de aandacht en proberen we dit thema op de politieke agenda te krijgen.

https://www.natuurpunt.be/nieuws/vlaanderen-kleurt-oranje-wat-er-aan-de-hand-op-de-akkers-20190325 

Groet,

Wouter

ewoutx