repareren valschade leitz trinovid

Gestart door casparvantongeren, april 07, 2008, 13:35:12 PM

Vorige topic - Volgende topic

casparvantongeren

Beste Forumgenoten,

Ik ben - of liever gezegd was - de trotse bezitter van een Leitz trinovid 10x40 kijker. Een erfstuk en waarschijnlijk ergens begin jaren '60 door wijlen mijn oom gekocht. Nu heb ik - dom, dom, dom - de kijker uit mijn handen laten vallen waardoor die nu scheel is.

Via een goede opticien hier in Amsterdam is de kijker naar Leica opgestuurd voor een offerte voor reparatie. Die jongens vragen voor de reparatie van 'valschade' 680 euro exclusief BTW!!!!!!!!!!!!!

Schandalig duur, reden waarom deze opticien het al sinds jaren vertikt om zaken met Leica te doen en alleen nog maar Swarovski in het assortiment heeft. Die hebben wel een goede after-sales tegen een redelijke prijs!

Het zal jullie duidelijk zijn dat ik dat geld er niet aan wil/kan besteden. Maar ik vind het ook zonde om deze toch zeer goede kijker maar in de prullenbak te gooien. Mijn vraag is kortom: wie kent er iemand die beschikt over een optische bank en die bereid is tegen een redelijk tarief mijn kijker te repareren?

Mijn dank voor elk antwoord is bij voorbaat al heel groot

Caspar

frankw

Niet om t een of ander. maar een verrekijker repareren klinkt iets makkelijker dan het is. En helemaal de duurdere/betere.  Met optiek zit het zo nauw daar moet je echt specialisten voor hebben om dat goed te kunnen maken, laat staan repareren. Stofvrije ruimte etc. Laat ze er 3 uur mee bezig zijn..  minimaal € 50,- per uur onderdelen, onderzoekskosten, btw.. Dan ben je idd zo 100-en eurotjes verder..


Maargoed hier heb je ook niets aan.. Ik kan je helaas niet helpen.. Succes! :duim:  

evertdirks

#2
Even een vraag?
Heb je zelf een poging gedaan om dit te corrigeren?
Zoja heb je dan misschien de linker en rechter lens verwisseld/
:wub: Zelf een keer zo dom geweest en na het terug draaien van deze fout was de kijker weer okee.


B) Evert
Evert

Leer eerst het "gewone" herkennen, dat komt het bijzondere vanzelf.

Jeroen Nagtegaal

Bij een goedkope kijken kan dit mischien wel, ik heb het ook gedaan, alleen is de schroefdraad dan slecht. Krijgt hij een 2e tik is het afgelopen, verder is hij niet meer stofvrij en hij is niet meer waterdicht, je krijgt dan ook condens binnen in. Mischien is het verstandiger om een nieuwe kopen in overweging te nemen.
Groet, Jeroen Nagtegaal
Moderator subforum Ringen

Een geringde vogel gezien of gevonden.
Meld het hier of mail naar ringonderzoek@gmail.com