Gewone rookwants toch?

Gestart door sjaakvantiel, april 06, 2019, 14:34:52 PM

Vorige topic - Volgende topic

sjaakvantiel

Ik zou graag willen weten welke soort dit is. Obs geeft Gewone rookwants aan. Nog geen vinkje, dus maar even polsen op het forum of het een andere rookwants is.
Het gaat om deze waarneming: https://waarneming.nl/observation/168958781/.
1 Gewone rookwants - Rhyparochromus vulgaris imago, gezien
datum: 2019-03-23
locatie: Gorinchem - Hoog Dalem (ZH)

foto's:


Henk Soepenberg

Nee, het is geen andere rookwants Sjaak. 
Kijk even bij Rhyparochromus spec.  https://waarneming.nl/species/684747/  Wel met nog wat schoonheidsfoutjes zo te zien  :blink:
Vriendelijke groeten,
Henk

thijsdegraaf

#2
CiteerWel met nog wat schoonheidsfoutjes zo te zien  :blink:
Ik weet het Henk, Je bedoelt die dikke letters denk ik. Ik kan alleen in de oude site werken wat overgezet wordt. Maar soms maakt hij er een eigen versie van. En verschijnen er opeens dikke grote letters. En in dit geval verdwijnt de Belgische foto. Onder de andere foto's maakt hij dikke letters als de titel daaronder ook dik geschreven staat.
Ik heb gisteren 400 soorten nagelopen op linkjes. Als er "http" voor staat is er helemaal geen link meer te zien (net als hier de foto van de Belgische wants). De links van Faunedefrance verrommelde hij omdat er te veel tekens in staan. Dat is nu allemaal weer zichtbaar.    :P  Overal "http" weggehaald en adressen veranderd op advies van Hisko https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=443811.msg2311710#msg2311710  :blink:
Hiervoor moet ik iets in HTML veranderen denk ik, maar het lijkt me makkelijker om te wachten tot ik in de nieuwe site kan werken. Voor de links kon dat niet, want die zouden dan verdwenen zijn. Dat Belgische fotootje is niet zo'n ramp als dat niet meer lukt. Gaat weer een paar avondjes in zitten vrees ik.


Let op het witte vlekje op het eind van het membraan Sjaak!

Henk Soepenberg

Inderdaad Thijs, en dingetjes als Belgie en Belgi e  ;)
Vriendelijke groeten,
Henk

thijsdegraaf

Ja dat o.a. ook Henk. Dat staat in HTML wat vreemd op de oude site. Komt misschien daardoor.

Frank van de Putte

Bij de spinnen zijn ook honderden links verdwenen, op de nieuwe site...  :'(  Er was niet direct een oplossing voor geloof ik.
Ik wacht ook liever af totdat ik de soortteksten op de nieuwe site zelf kan wijzigen, anders moet ik elke keer als ik wat wijzig of aanvul gaan kijken hoe het er op de nieuwe site uit ziet, dat werkt natuurlijk niet.
Groetjes,

Frank van de Putte

thijsdegraaf

#6
Als de nieuwe site er zo blijft uitzien Frank vrees ik, dat je links voorgoed verdwenen zijn. Dan heb je veel meer werk. Daarom heb ik ze allemaal nagelopen. Als je ze als http://....... hebt staan zijn ze niet zichtbaar. Als je dat weghaalt komen ze weer tevoorschijn.
Heel gelukkig had ik bij de 500 luizen ze zonder http gezet. Dus daar hoefde ik niets te doen. Dat scheelde een slok op een borrel. Maar ik moest alle wantsen nakijken/veranderen.
Voor de rest wacht ik inderdaad tot ik in de nieuwe site kan werken. Zoals je wel gezien hebt, heb ik het probleem doorgegeven aan Hisko.
Ik heb je er niet over gemaild, omdat ik dacht, dat je het wist, want bij deze spin waren de links eerst ook verdwenen: https://waarneming.nl/soort/info/23945
De links intern naar soorten op de oude site, worden wel veranderd als de oude site verdwenen is. Daar hoeven we niets aan te doen.

Frank van de Putte

Citaat van: thijsdegraaf op april 08, 2019, 18:39:30 PM
want bij deze spin waren de links eerst ook verdwenen: https://waarneming.nl/soort/info/23945

Mmm da's gek, daar heb ik namelijk helemaal niks aan veranderd, dat heeft iemand anders gedaan. :rolleyes:
Ik zit nog wat moed te verzamelen om om het allemaal aan te passen, er zijn leukere dingen te doen dan honderden links te wijzigen..

Ik heb er veel respect voor dat je die bij de wantsen "even" heb bijgewerkt :duim:
Groetjes,

Frank van de Putte

thijsdegraaf

#8
CiteerMmm da's gek, daar heb ik namelijk helemaal niks aan veranderd,
Ik had die als één van de voorbeelden gebruikt om te laten zien, dat links verdwijnen. Iemand anders met rechten heeft dat blijkbaar ook gelezen.

Ik had een overzicht van alle wantsenfamilies gemaakt https://waarneming.nl/species/18649/ Daar heb ik steeds een familie aangeklikt en daarna een voor een de soorten. Het meest vervelende was, dat ik alle links naar de PDF's van Faunedefrance ook nog eens door een shortener https://bitly.com/ moest halen voordat ze werkten. Dat probleem heb jij volgens mij niet.
Leuk werk is het bepaald niet. Het duurt even voordat je verandering op de nieuwe site zichtbaar wordt. Die tijd varieert.

Henk Soepenberg

De links op de nieuwe site leiden nu nog naar de soortinfo op de oude site.  https://waarneming.nl/species/19157/
Mag hopen voor jullie dat die niet allemaal handmatig gewijzigd moeten worden...  :rolleye:
Vriendelijke groeten,
Henk

thijsdegraaf

CiteerDe links op de nieuwe site leiden nu nog naar de soortinfo op de oude site.  https://waarneming.nl/species/19157/
Mag hopen voor jullie dat die niet allemaal handmatig gewijzigd moeten worden...  :rolleye:

Nee dat is niet nodig volgens Hisko.  :blink: Ik denk met een programma, waar je voor de hele site iets invoert als /soort/info/  = /species/  Zal ook voor de links op het forum moeten gebeuren.

Henk Soepenberg

Vriendelijke groeten,
Henk