iObs 4.1: soort herkennen vanaf foto's

Gestart door Sjaak Schilperoort, december 17, 2018, 10:27:33 AM

Vorige topic - Volgende topic

Sjaak Schilperoort

Sinds vandaag is iObs 4.1 beschikbaar in de app store. Nieuw in deze versie is het herkennen van een soort vanaf foto's. Na het invoeren van een of meer foto's verschijnt een ID-knop. Hierop klikken start de beeldherkenning. Als de soort wordt herkend, dan is de naam meteen ingevuld.

Vooralsnog herkent het model de soorten die in Nederland en België voorkomen. Het is de intentie om dit uit te breiden.

Ook is een nieuw filter voor soortenlijsten toegevoegd. Als je geen geïntroduceerde soorten wilt invoeren dan kun je deze nu eenvoudig uitfilteren. Ga naar Lijst/<je lijst>, en zie de opties onder "Filteren".

Andre321

#1
Hoi,
Doe ik nu iets fout ? iNaturalist haalt hier gewoon een lieveheersbeestje uit terwijl de iphone helemaal geen opties toont. Dat niet tonen van opties vond ik vreemd   maar in het nieuwe wrn.nl moet je nu zo vaak klikken  dat het handiger is dat de iphone goede suggesties geeft.

Is het niet mogelijk om de iphone app wat uit te breiden zodat ik wat minder op die moeilijke website van wrn.nl hoef te zijn ? Alles is daar weg. Ik zoek me een ongeluk.

https://waarneming.nl/waarneming/view/167180256


En de Website doet het wel goed
CiteerObsIdentify is helaas niet zeker: de eerste voorspelling Zevenstippelig lieveheersbeestje - Coccinella septempunctata (80.6%). Probeer meer foto's toe te voegen of bestaande bij te snijden.