Beste fieldguide voor Colombia

Gestart door Jaapanders, september 22, 2018, 14:41:54 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jaapanders

Ik heb zojuist de 2nd edition Field Guide to the Birds of Colombia van McMullan en Donegan (2014) binnen gekregen en was ontzettend teleurgesteld in de printkwaliteit van de afbeeldingen. Ze zijn erg onscherp, wazig en hebben doffe kleuren. Ik stuur dit boek sowieso terug, maar nu was ik benieuwd welk alternatief er is.. de Restall vol2 van Birds of Northern South America komt namelijk uit 2006.. en dat is wel erg gedateerd.

Heeft iemand een aanrader?

Groet,
Jaap

migratorius

Restall vind ik een afgrijselijk boek, waarin de platen weinig met de werkelijkheid te maken hebben. Overgens vind ik 2006 "erg gedateerd" noemen is wel overdreven. Er zijn genoeg gebieden waar je het met oudere gidsen moet doen.

Ik redde het in Colombia met de uitstekende Birds of South America - Passerines (van Ridgely/Tudor) in combinatie met het tamelijk slechte Birds of South America - non-Passerines (Erize/Rumboll) óf de nog oudere (en dikkere) Birds of Colombia (Hilty/Brown).
Je sjouwt wel (veel) meer mee dan met het boekje van McMullen/Donegan. Ik heb de eerste editie: ook een aanfluiting, maar de modernere taxonomie en de verspreidingskaartjes zijn nog wel handig. Denken dat je het alleen met dit boekje gaat redden is een vergissing.

JanHein

flevobirdwatching

De Helm gidsen van Zuid-Amerika zijn best goed.
Nadeel is dat ze bestaan uit 2 delen. Je blijft dus slepen met boeken.

Digitaal zijn er ook mogelijkheden. Sunbird heeft een app: All birds Colombia field guide, te koop in de app store voor € 27,99
Van uitgever IMD is de app The birds of Colombia voor € 9,99
Vogelexcursies:
http://www.birdsnetherlands.nl/indexnl.htm

webshop FlevoBirdwatching voor vogelliefhebbers
https://vogelskijken.store/