Velduil uit mijn foto archief

Gestart door mgieskens, januari 05, 2019, 18:17:04 PM

Vorige topic - Volgende topic

mgieskens

Dat het een Velduil was, is voor mij wel zeker. Ik heb hem destijds ook op de grond zien zitten en met de verrekijker goed gezien.
Maar of deze foto (ingescanned van fotonegatief) duidelijk genoeg is, is de vraag. Voor mij wel, maar ik ben in dit geval niet geheel objectief.
Ik ben zelf nog aangenaam verrast wat er met een goede scanner zichtbaar was te maken, want op de foto afdruk destijds was het slechts een klein zwart silhouetje te midden van vooral veel lucht.

Het betreft deze waarneming
http://waarneming.nl/waarneming/view/166320514
Velduil - Asio flammeus gezien op 1981-05-28 Ameland - Buurderduinen
Foto's:


Toelichting:
Waarneming uit eigen foto archief. Blijkt in datum en plaats te corresponderen met https://waarneming.nl/observation/47241634/
Michèl Gieskens
Haagse Vogelbescherming - www.haagsevogels.nl

Een mens gelooft niet wat hij ziet, maar ziet wat hij gelooft

OJGoreng

CiteerMaar of deze foto (ingescanned van fotonegatief) duidelijk genoeg is, is de vraag. Voor mij wel, maar ik ben in dit geval niet geheel objectief.

Als ik niet zou weten dat het een velduil was, zou ik vermoeden dat het een velduil was door de schijnbaar lichte achterrand aan de vleugel, het uitgebreide zwart in de hand en het schijnbaar donkere masker rond het oog (en door het gegeven dat de foto overdag gemaakt is); dat zijn allemaal kenmerken pro veld-  en contra ransuil. Andere soorten vallen sowieso af.
Met vriendelijke groet, Zainal

mgieskens

Dank je Zainal voor de duidelijke uitleg.
Ik zie dat de waarneming inmiddels ook al is goed gekeurd.
Michèl Gieskens
Haagse Vogelbescherming - www.haagsevogels.nl

Een mens gelooft niet wat hij ziet, maar ziet wat hij gelooft