Paardebloem en minikiwi?

Gestart door Gerard Seacloud, september 03, 2018, 20:32:24 PM

Vorige topic - Volgende topic

Gerard Seacloud

Nee, geen paardebloem, maar ,,dank" zei de bijna 4 maanden enorme droogte en hitte, een zonnebloem. EN een kiwi, er kwamen twee prachtige bloemen aan, door de tropische hitte, en twee kiwi`s verschenen. Hij groeide tot een cm. of 3, één viel af, en de ander deed niks meer. Trouwens kiwi`s krijgen op onze noorderbreedte geen bloemen of vruchten, hoogstens tot Zuid Frankrijk en de Eiffel. Het is de grote neef van onze braam en framboos, vergelijk de bloemen, groeiwijze, en.... De zaden. Heb wel 3-4 maanden de hof 7 dagen per week moeten bewateren. Hopelijk volgend jaar beter.... :blink:
Vr.Gr. Gerard, scheepsbankwerker GHV, en protobouwer experimentele machines.

E de Weerd

Ik weet niet waar die wijsheid vandaan komt, maar zo'n 10 jaar geleden aten wij reeds kiwi's uit eigen tuin in het noorden van Nederland.
Groet Edwin.

KoenVerhoogt

Ik eet ook jaarlijks kiwi's uit eigen tuin
Met vriendelijke groet, Koen Verhoogt
Favoriete soortgroepen: Korstmossen en Kevers
6237 soorten tot nu toe

https://waarneming.nl/user/photos/102250[/url

Gerard Seacloud

Beste Koen en Edwin: Dat is mooi! Ik denk dat jullie dan een koude bestendige soort hebben. (er zijn veel soorten gekweekt) Maar de mijne groeit en klimt anderhalve-twee meter per jaar en er komt nog geen ertje aan  :rolleyes:

Alleen met deze hitte afgelopen tijd kreeg die een paar hele grote bloemen (5-6 centimeter) prachtig om te zien. Vr. gr. Gerard.
Vr.Gr. Gerard, scheepsbankwerker GHV, en protobouwer experimentele machines.