Grote grazers bij de buren.

Gestart door ronris, september 03, 2018, 14:44:49 PM

Vorige topic - Volgende topic

ronris


egilio

Dat zou Brexit zo op kunnen lossen. Geen EU subsidies voor koeien en ponies meer --> iedereen doet zijn koeien en ponies weg --> no more overgrazing.
En dan eindelijk een paar wisenten erin!
Egil
Currently in Oxford
Zambian Carnivore Programme

WildCRU
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints and waste nothing but time[/i]

Freek Verkerk

Citaat van: egilio op september 03, 2018, 17:51:46 PM
Dat zou Brexit zo op kunnen lossen. Geen EU subsidies voor koeien en ponies meer --> iedereen doet zijn koeien en ponies weg --> no more overgrazing.
En dan eindelijk een paar wisenten erin!

De EU subsidieert op grote schaal de landbouw, een sector die kennelijk niet in staat is om zonder subsidies producten te produceren die de burgers willen betalen. Volgens mij wordt er op grote schaal overgeproduceerd en dat is ZEER slecht voor het milieu. Dus echt groen is die EU politiek zeker niet. Het is overigens maar de vraag of de UK na de brexit ook daadwerkelijk de landbouwsubsidies gaat afschaffen, want ze hebben gezegd dat ze de EU subsidies zouden overnemen, maar in het verleden werd er veel minder landbouwsubsidies betaald in de UK, dus aannemelijk is wel dat die subsidies verminderd gaan worden en er dus flink gesaneerd gaat worden bij de UK boeren. En dat is dan weer uitstekend voor de UK-natuur, en voor het milieu, en voor de belastingbetaler en dus eigenlijk voor iedereen, behalve voor de UK-boeren. 
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

Cygnus

Citaat van: Freek Verkerk op september 06, 2018, 12:14:44 PM
..... dus aannemelijk is wel dat die subsidies verminderd gaan worden en er dus flink gesaneerd gaat worden bij de UK boeren. En dat is dan weer uitstekend voor de UK-natuur, en voor het milieu, en voor de belastingbetaler en dus eigenlijk voor iedereen, behalve voor de UK-boeren.

Het is de vraag of dat goed is voor de natuur, het hangt af van de exacte uitwerking. Nu worden ook veel subsidies uit de pot van de landbouw en plattelandsvernieuwing gebruikt voor het beheer van de natuur. Als dat verdwijnt kan het per saldo wel negatief uitpakken.
Met vriendelijke groeten,
Trinus Haitjema

Freek Verkerk

Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

tekenaar

Citaat van: ronris op september 03, 2018, 14:44:49 PM
Ook in het Verenigd Koninkrijk kent men problemen met grote grazers en teruggang biodiversiteit.

https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/15/new-forest-being-destroyed-by-growing-number-of-ponies-says-chris-packham

New Forest is al tientallen jaren zwaar overbegraasd. In feite hetzelfe senario als de oostvaardersplassen, met als toegevoegde complicatie dat de runderen rn paarden particulier eigendom zijn.
Paul Veenvliet
dieren en planten tekeningen: https://paulveenvliet.art/
excursies in Slovenie: https://www.slovenia-nature-guide.si/