Hoofdmenu

vossenjacht

Gestart door Windekind, januari 06, 2006, 15:40:06 PM

Vorige topic - Volgende topic

Jan-Pieter

Nou ik denk dat het niet zo simpel licht dat al boeren meer geld krijgen voor hun melk dat ze dna later gaan maaien. Heel veel boeren hebben heel veel koeien die niet meer buiten komen. Die moeten dus gevoerd worden en dat doen ze door gras te maaien en uit te strooien in de stallen.  Dus ze gaan echt niet later maaien want dan hebben die koeien niets te vreten. Je kan ze natuurlijk ook buiten laten lopen, is maar een idee, en ze daar of in een stal melken. Scheelt een hoop gemaai.

MVG JP

Freek Verkerk

Het beste kunnen we het land opkopen van de boeren die in de AOW gaan en dan helemaal niet meer maaien. Gewoon de natuur zn gang laten gaan. Dan krijgen we leuke gebieden om te BBQ-en, hutten te bouwen, met AWDS te crossen en vogels te spotten.  :lol:  
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

Corryabbink

CiteerHet beste kunnen we het land opkopen van de boeren die in de AOW gaan en dan helemaal niet meer maaien. Gewoon de natuur zn gang laten gaan. Dan krijgen we leuke gebieden om te BBQ-en, hutten te bouwen, met AWDS te crossen en vogels te spotten.  :lol:
En wie betaalt daarvoor............weet je wel hoe onze economie er dan uit gaat zien?

In ieder geval heeft de vos dan meer schuilplaatsen.
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

Jan-Pieter

Freek deze reactie past helemaal in jou rijtje!!!
Land opkopen en niets doen is geen optie voor de weidevogels, waar daar ging het volgens mij de laatste tijd over. Verruiging is het laatste wat ze willen die vogels. Dus opkopen prima maar dan op zo'n manier laten beheren door pacht bv dat de vogels er wat aan hebben lijkt mij beter.

MVG JP

Freek Verkerk

#94
JP,
je hebt gelijk op twee punten; ik ben redelijk consequent en als je niet maait krijg je een andere habitat en andere dieren. Ik vind eigenlijk al dat gemaaide gras erg onnatuurlijk. Wat mij betreft mogen er best wat meer andere vogels komen. Overigens denk ik dat je met een zeker vorm van begrazing heus niet alle weidevogels hoeft kwijt te raken. Ik wil meer OVP, maar dan toegankelijk voor mensen.

B)
Natuurlijk gegroet
Freek Verkerk

Robert_BoZ

CiteerIk wil meer OVP, maar dan toegankelijk voor mensen.

B)
Het Markiezaatsgebied is goed op weg - hoewel nog vollop in ontwikkeling- Maar ja, welk gebied is dat niet?
Op de schorren grazen nu Ijslandse paarden maar die "maaien" het gebied niet kaal. Er zijn bepaalde grassen en struiken waar ze niet aankomen dus krijg je zo toch een mooi ruig landschap. Aan de andere kant van het hek heb je de moerassen, kwelplassen en het spontane bos. Hier wordt niet of zo weinig mogelijk ingegrepen (een klein stuk wordt elk jaar een keer gemaaid en gesnoeid om de daar voorkomende orchideeen een kans te geven).
Tijdje geleden struikelde ik bijna letterlijk over de watersnippen. De vos komt daar ook regelmatig langs maar heeft voor zover is na te gaan nooit voor enige problemen gezorgd.

Scio

Boer, grondwater, maaien, weidevogels...leuke discussie  :D maar het ging over vossen

Ik heb er echter wel wat over te zeggen. Boeren in Nederland gebruiken 30% van het landsoppervlak maar komen aan nog een 10% van het BNP!!! Daarnaast zijn ze met hun 'nieuwe' methoden inderdaad funest voor de weidevogels. Maarja, die hebben we hier ook inderdaaad zelf heengehaald. We hebben de kernpopulatie grutto's van de wereld gecreëerd en verdommen het om nu de consequenties te zien. wij zijn nu verantwoordelijk voor het overleven of uitsterven van deze soort! Staat mooi op het cv van je land (als er zoiets is)! Er is echter geen weg terug, of je moet hopen dat de oostbloklanden onze boeren zo wegconcurreren dat we wel moeten en we overschakelen op kampeerboerderijen  

Over de vos....vossenjacht is achterlijk. De aantallen vos zijn onnatuurlijk hoog omdat die beesten zo ontzettend slim en succesvol zijn. Op mijn school werd me geleerd (HBO wel te verstaan voor degene die denken dat ze wat gemist hebben op de middelbare  ;) ) dat de vos een dier van de hogere zandgronden is! Bullshit!!! Vroeger hadden we parkbossen in Nederland, alsof de vos daar dan niet zou komen! Waarom is vossenjacht er eigenlijk? Hier in Zuid-Limburg is het momenteel om de Korenwolven te beschermen en het vee. Maar wat maakt het in hemelsnaam uit of je een kip verliest. Het is niet je belangrijkste bron van inkomen, dus wat is er dan zo fantyastisch aan je vee dat ze niet door een vos te grazen genomen mogen worden? Aan het eind wordt het beest toch opgevreten of naar de slagerij gebracht! Beetje hypocriet dus.

Met andere woorden: Lekker laten lopen die vos. Ik loop momenteel stage bij vossenonderzoek rond de hamsterkernleefgebieden en als je eenmal een vos in je handen hebt gehad wil je niet weten hoe trots je op jezelf bent hehe
Scipio van Lierop
Oehoe Werkgroep Nederland

Robert_BoZ

#97
40.000 mails tegen vossenjacht

De Faunabescherming is blij met de 40.000 mailbrieven die binnen een week door verontruste natuur- en dierenbeschermers naar de Tweede Kamer zijn gestuurd om de voorgenomen vogelvrij verklaring van de vos per 1 april a.s. te voorkomen. Door de adviezen van het Faunafonds, de Raad van State en onafhankelijk onderzoek door o.m. Alterra en Sovon vogelonderzoek te negeren, besloot minister Veerman de vos weer vogelvrij te verklaren in strijd met de uitgangspunten van de Flora- en faunawet. Minister Veerman heeft zelf aangegeven dat met tegenzin te doen, maar te buigen voor de lobby van CDA, VVD en LPF.

Door de beslissing van de minister zullen vanaf 1 april a.s. drachtige en zogende moedervossen weer bejaagd mogen worden, welpen worden doodgeknuppeld en mogen vossen bovendien weer bejaagd worden in de nachtelijke uren met behulp van lichtbakken, een stropersmethode. CDA, VVD en LPF (initiatiefnemers van de afbraak van de Flora-en faunawet) en D66 worden door de verontruste mailers om antwoord gevraagd op hun protest. Tot nu toe is dat uitgebleven.

Dat de bescherming van de weidevogels nadelig wordt beinvloed door de vossenjacht is kennelijk nog niet doorgedrongen tot de parlementariërs. Om die reden is de speciale actiesite www.stopdevossenjacht.nl in het leven geroepen, waar dierenbeschermers protestmails kunnen verzenden aan de fractievoorzitters en fractiespecialisten in de Tweede kamer. Na amper een week zijn 40.000 emails bij Tweede-Kamerleden binnengekomen. :duim:

Stuur ook een protestmail>>

Stukje film over de vossenjacht bij het Lauwersmeer: link Let op: alleen voor mensen die dit denken aan te kunnen!

Bron: Faunabescherming

Corryabbink

Hallo Robert,

Prachtig de link op deze site te zien. Ik wist tot nu toe helemaal niet dat er een mail-actie aan de gang was. Bedankt hebben ze weer post erbij :rolleyes:  
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

Robert_BoZ

Ik wist het tot vandaag ook niet. Gelukkig nog voor 1 april ontdekt.
Heb op andere fora alweer tegen een aantal zere schenen getrapt maar ach, dat laat ik me dan maar welgevallen :rolleyes:

Jan-Pieter

1 april, jaja.

Vond wel dat dat ventje dat die vos neerlegt op dat filmpje zich blijkbaar heel wat voelde met zijn geweer, o wat was meneer stoer zeg.

MVG JP

mezze

Kennen jullie deze?:
http://www.fotonatura.com/fotonatura/RelaasDannyEllinger.pdf

(want dat ge-uitgekleed van de F+F-wet, met de komende misselijke gevolgen, heeft die verhipte weidevogel'bescherming' als papieren reden)

Ik vond er ook nog een soort vervolg op:
http://www.natuurtotaal.nl/200504/gruttos_...subsidie_do.php

weshalve ik de SP eens mailde wat er was terechtgekomen van kamervragen. Tot op heden geen antwoord. Vervolgens sloeg ik de CDA-mevrouw om de oren, de dame die de motie indiende die tot wetsuitkleding leidde, en kreeg nogal kribbige mails terug van haar woordvoerder. Burgers kunnen lastige vliegen zijn...
Dus ga vooral door met (selectief!) kamerleden en zekere minister te bestoken met die petitie van www.stopdevossenjacht.nl  

dag, Annet

Robert_BoZ

Citeer1 april, jaja.

Vond wel dat dat ventje dat die vos neerlegt op dat filmpje zich blijkbaar heel wat voelde met zijn geweer, o wat was meneer stoer zeg.

MVG JP
Vooral het droge commentaar van "Disse is nog wol gesond" deed mijn klomp breken.
Ik snap het gewoon niet...

Ik heb trouwens antwoord gekregen van Diederik Samsom (pvda) en Marijke Vos (Groenlinks) per email. Welliswaar een algemene email maar toch...

Citeer
Ik ben het helemaal eens met uw boosheid over het vogelvrij verklaren van de vos. Wij hebben ons dan ook verzet tegen de uitholling van de Flora- en Faunawet door CDA, VVD en LPF. Deze partijen wilden dat ook mogelijke schade aan gewassen een reden wordt voor het doodschieten van beschermde diersoorten en bovendien hebben ze ervoor gezorgd dat de vos, kraai en kauw op de landelijke vrijstellingslijst.


De PvdA was en is tegen deze desastreuze aanpassing van de regels voor het jagen van vossen. Het is een volstrekt verkeerde ontwikkeling en bovendien onnodig . Als er al evnetuele schade wordt aangericht door beschermde fauna, dan is het al met de bestaande wetten mogelijk om dat te verhelpen. Helaas dachten CDA, VVD en LPF hier anders over. Zij hebben ervoor gezorgd dat de wijzigingen doorgingen.


Ik zie uw mail als een aansporing om de strijd voor bescherming van kwetsvare dieren als de vos in het parlement te blijven voeren en deze verkeerde ontwikkeling terug te draaien. Ik hoop vurig dat dat in ieder geval mogelijk wordt na de verkiezingen in 2007 als de verhoudingen in de kamer veranderen en er geen meerderheid meer is voor het doodschieten van beschermde dieren.


Met vriendelijke groet,

Diederik Samsom

Citeer
Beste mensen,


Jullie voeren een prima actie tegen de vossenjacht.

Alle complimenten daarvoor.

Ik heb vorige week deze zaak ook in de Kamer aan de orde gesteld.

GroenLinks is het helemaal met jullie eens en we trekken er hard aan.Het is dan ook niet helemaal terecht dat jullie schrijven in de standaardbrief   "Tweede-Kamerleden  -  waarom hullen ze zich in diep stilzwijgen" - dat doen wij als GroenLinks helemaal niet!

Het zou een stuk adequater zijn als jullie deze mails naar die partijen stuurden die het eens zijn met Veerman, of i.i.g. hun stem er nog niet tegen hebben laten horen.

Groenlinks hoort in dat rijtje toch echt niet thuis.Verder overigens in solidaire groet,Marijke Vos (mede namens Femke Halsema, Wijnand Duyvendak en Ineke van Gent)

Het verhaal van Danny Ellinger kan ik volledig onderschrijven.
Voorheen ook ervaringen met een boer die zich helemaal niets aantrok van de door ons gemarkeerde nesten en deze zelfs met stok en al omver maaide.

Sommigen denken inderdaad dat de startdatum van de vossenjacht een 1 aprilgrap is.

Scio

Helaas, de wetswijziging is erdoor...een nieuw voorbeeld dat het feit dat de regering zich niet laat leiden door wetenschappelijke feiten maar puur op korte termijn denkt en zich daardoor laat leiden door degene die het hardst schreeuwen, in dir geval de boeren en jachtlobby.

Momenteel loop ik stage bij vossenonderzoek. Ironisch is dat vandaag dan ook een reporter van 1 op de middag (radio 1 programma) naar mijn stagebegeleider belde voor een interview, lekker achteraf denk ik dan!

Conclusie: De regering zorgt er nogmaals voor dat al het werk van onderzoekers en natuurbeschermers teniet wordt gedaan en waardeloos wordt. Juist voor een gedeelte om dit soort onzin te voorkomen wordt er zo hard getrokken aan onderzoek....op naar de kabinetsverkiezingen!!  
Scipio van Lierop
Oehoe Werkgroep Nederland

Corryabbink

#104
Jammer van ons belastinggeld dat gebruikt is voor het tot stand komen van de nieuwe Flora- en Faunawetgeving.

Jammer van al die onderzoeken der er aan ten grondslag liggen.

Jammer van alle tijd en energie die ook vrijwilligers in het verzamelen van gegevens steken.

Maar bovenal jammer voor de dieren die nu weer vogelvrij zijn.

Inderdaad we zijn bijna geen stap verder met de nieuwe wet. Ze wordt sneller afgebroken dan dat ze tot stand gekomen is.

Politiek Nederland laat zeker op het gebied van de Flora- en Faunawetgeving zien dat ze zeer onbetrouwbaar is.

Het aspect lobby is een heel groot begrip geworden in Den Haag. Voor mij en vele burgers met mij zit er een luchtje aan. In dit geval van de jagers en de boeren. Ook al zijn er bij de agrariërs uitzonderingen op de regel te vinden.

En de burger........natuurlijk die kan binnenkort weer stemmen maar of  het nog veel zin heeft is mij een vraag.
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

Scio

CiteerPolitiek Nederland laat zeker op het gebied van de Flora- en Faunawetgeving zien dat ze zeer onbetrouwbaar is.
Politiek Nederland kreeg het opgedrongen vanuit de EU. Ze vinden het totaal niet leuk dat deze wet er was, kost teveel en levert niks op (gezien vanuit de sociaal-economische visie natuurlijk, die wordt altijd gehanteerd in NL). Om moedeloos van te worden!
Scipio van Lierop
Oehoe Werkgroep Nederland

Corryabbink

#106
Citeer
CiteerPolitiek Nederland laat zeker op het gebied van de Flora- en Faunawetgeving zien dat ze zeer onbetrouwbaar is.
Politiek Nederland kreeg het opgedrongen vanuit de EU. Ze vinden het totaal niet leuk dat deze wet er was, kost teveel en levert niks op (gezien vanuit de sociaal-economische visie natuurlijk, die wordt altijd gehanteerd in NL). Om moedeloos van te worden!
Dan is de EU toch nog ergens goed voor.

Maar als de ontheffing zo snel verkrijgbaar is heb ik ook bij de EU mijn vraagtekens.

Moedeloos word ik van alle politiek zo langzamerhand.
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

Cees Veenema

#107
Wel dan,
tot mijn stomme verbazing liep ik vandaag tegen het toppunt van stompzinnigheid aan!!!
Heb je nog Oranjebitter in huis Elmar ?
Groet,

Cees

Corryabbink

CiteerWel dan,
tot mijn stomme verbazing liep ik vandaag tegen het toppunt van stompzinnigheid aan!!!
Heb je nog Oranjebitter in huis Elmar ?
Hoi Cees,

Die vos vierde op zijn manier Koninginnedag en ik kan hem nog gelijk geven ook :lol:  
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

Windekind

Hoi Cees ,

wat een prachtige ontmoeting. Wat een prachtig dier.

Wat een mooie foto !!!

Het toppunt van stompzinnigheid ? Ik snap echt niet wat je bedoelt, dat meen ik.
Het enige wat ik kan bedenken is dat de vos zich verdekt voelt opgesteld op deze manier.

Als ik denk in termen van stompzinnighed kan dat overigens alleen betrekking hebben op de activiteiten van de mens, waarvan men zegt dat die rationeel en verstandig kan denken.


En oranjebitter ? Heb ik nooit gedronken (lijkt me meer iets voor stompzinnigen).


Met vriendelijk groet,

Elmar


Met vriendelijke groet,
Elmar Prins

Cees Veenema

Wel Elmar,

Nou neem dan maar een Bittertje zonder oranje.

Want de bittere teleurstelling zit hem in het feit dat ik verast ben door ..........

JA HET IS ECHT WAAR !!

Een opgezet exemplaar.

Groet,

Cees

Windekind

Cees ik neem er een of twee , want dit had ik natuurlijk helemaal niet verwacht.
Als ik goed kijk denk ik nu van tja is misschien te zien. Ik vond het al zo'n rare pose.
Maar dat is natuurlijk lekker gelul achteraf. Ben er met beide benen ingetuint.
Dat geef ik eerlijk toe.

Tja, dat bevestigd natuurlijk weer het stompzinnige van de mens (myself).

Een vos was hier natuurlijk nooit ingetrapt .

Groetjes,

Elmar
Met vriendelijke groet,
Elmar Prins

Cees Veenema


Nou Elmar het  was allerminst mijn bedoeling om er een grap van te maken.
En je denkt toch zeker niet dat ik hem daar neer gezet heb.

Hij stond daar echt zoals ik hem gefotograveerd heb.

Om zoiets te doen , nou dat vind ik stompzinnig maar misschien is dit wel jagershumor.

Groet,

Cees

Windekind

dat begreep ik wel Cees.

jij moet ook nogal verrast zijn.

Jagershumor ? Zou kunnen.

Overigens zou ik graag een jager dit exemplaar zien schieten en dat op film vastleggen !!! :D  :rolleyes:  :P

Groetjes,

Elmar
Met vriendelijke groet,
Elmar Prins

Cees Veenema

#114
Ja dat kan ik mij voorstellen, dat zou echt lachen zijn.
Laten wij het maar laten bij jagershumor.

Ik heb trouwens enkele weken wel een levende op de foto gekregen op een afstand van nog geen 3 meter. Helaas in de hoge heide en natuurlijk geen tijd om te zoomen. Met die ontmoeting was ik inderdaad echt blij.
O ja het was op goede vrijdag.
Groet,

Cees

Corryabbink

Hoi Cees,

Mooie grap. In eerste instantie had ik het niet gezien maar vond dat de Vos er erg wollig en agressief uitzag. Als ik ze tegenkom maken ze juist dat ze wegkomen. Dat bracht me aan het denken. Wat dat die daar doet snap ik ook niet maar vind het een prachtig exemplaar.
met groet, Corry

"het is nooit zo donker of het wordt weer licht"

huysse

Deze foto, minstens 70 jaar ouder dan die van Cees, is getiteld: "Vossen in 't Woold in hun hol verrast".
Zo staat-ie tenminste in de VVV gids van Winterswijk uit 1935.
Erg verrast kunnen ze niet geweest zijn, het waren door mijn opa opgestopte exemplaren!
De oorspronkelijke foto ( en nog een andere ) heb ik nog.

Groet,
Marijke

Cees Veenema

#117
Hallo Marijke,

Maar dit was in het kader van "Het doel heiligt het middel."
Er is dus weinig verandert in die 70 jaar, zij het dat nu de waarnemers verast worden in't woold en niet de vos.
Wel erg leuk dat je de originele foto nog hebt en natuurlijk de herinnering aan je opa.
Groet,

Cees

huysse

CiteerMaar dit was in het kader van "Het doel heiligt het middel."
.
Dag Cees,

Wacht maar eens af tot jullie volgende VVV gids uitkomt!

Groet,
Marijke

Cees Veenema

Hallo Marijke,

Ik houd mijn hart vast.
Groet,

Cees