Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: gebruik "onzeker"  (gelezen 236 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tekenaar

  • Admins
  • Offline Offline
  • Berichten: 11257
  • Admingroep: Amfibieen, Reptielen & Zoetwatervissen
    • Nature in Colour
gebruik "onzeker"
« Gepost op: maart 02, 2008, 20:51:16 pm »

Beste allemaal,

Zo af en toe zie ik een waarneming waarvan de determinatie niet helemaal klopt. Het valt me de laatste tijd op dat dan steeds de determinatie op "zeker" staat. Bij deze het verzoek om vooral kritisch te zijn naar de eigen waarnemingen. Ben je niet 100% zeker, zet de waarneming dan op "onzeker", daar is die functie voor!

Het is veel eenvoudiger om waarnemingen te "controleren" als er een foto bij staat. Foutief gedetermineerde foto's halen we er meet wel uit. Zonder foto is dat niet vaak mogelijk! Dus hier nog twee verzoeken:

- wees nog kritischer op eigen waarnemingen zonder foto: de controlemogelijkheden van de admins zijn dan immers zeer beperkt

- plaats a.j.b. bij meer waarnemingen foto's

Uiteraard is het geen schande wanneer een determinatie niet klopt. Iedereen kan daarvan leren. Bedenk dat de admins vaak heel wat jaren veldervaring hebben en het ook met vallen en opstaan geleerd hebben (in mijn geval: ik liep als klein jongetje al achter die beestjes aan, ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik 30 jaar veldervaring heb - oef, nu voel ik me dus even oud  :grin: ).

Wat wel een probleem is, is wanneer een onjuist gedetermineerde waarneming in de database blijft staan. Hoe betrouwbaarder de database, hoe bruikbaarder, voor iedereen!
Gelogd
Paul Veenvliet
Eindelijk: nieuwe website met mijn dieren tekeningen!
https://paulveenvliet.art/

Vintage vakantiewoning en natuurreizen in SloveniŽ
http://www.natureincolour.eu
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.042 seconden met 19 queries.