Kokmeeuw zonder grijs.

Gestart door RonJMBerkhout, februari 03, 2008, 20:48:06 PM

Vorige topic - Volgende topic

RonJMBerkhout

Omstreeks 1988 zag ik een zeer opvallende kokmeeuw bij Linne aan de Maas (Limburg) met een afwijkende tekening. Deze meeuw was in winterkleed en had alleen de zwarte tekening, maar totaal geen blauwgrijze kleur (op rug en vleugels). Het leek wel een "witte postduif" tussen andere kokmeeuwen. Ik heb deze afwijking nooit meer gezien daarna. Zijn er mensen die dit lezen, die deze afwijking ook ooit eerder hebben gezien?

Met vriendelijke groet

PS: Ik weet niet of deze topic niet al eerder aan de orde is geweest. Zo ja, dan mijn excuses.

Justin Jansen

In Limburg hebben de afgelopen jaren 1 of meerdere van deze Kokmeeuwen rondgezworven. Heb er rond 2000 diverse malen een gehad bij Arcen en in de jaren later eens bij Oost-maarland. De exacte data zijn even moeilijk op te vissen daar al mijn boeken ingpakt zijn. Deze vogel was inderdaad als een witte Postduif met zwarte handpentoppen als enige wat verder contrasteerde.  
M.v.g., Justin JansenRonJMBerkhout

Gezien het aantal reacties is zo'n afwijkende kleed bij de Kokmeeuw (of andere meeuwsoorten) toch erg zeldzaam... In Amsterdam is dit door mij nog nooit waargenomen.

laatvlieger

Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/

ruud_altenburg

CiteerLeuk! Zijn dat 4 verschillende individue-en?
Voor zover ik kan zien wel. Dit jaar zijn er ook alweer twee verschillende leucistische vogels gezien in Amsterdam. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er wel een aantal mensen rondfietst dat speciaal op Kokmeeuwen let.
Ruud Altenburg
Meeuwen in Amsterdam

laatvlieger

Nou ja, toch wel erg leuk hoor. Misschien is het wel een speciale Amsterdamse ondersoort  ;)  
Groet,

Wouter Teunissen


Mijn Weblog: http://birdboredom.blogspot.com/