Hoofdmenu

keutels

Gestart door jaycee, augustus 11, 2018, 12:30:23 PM

Vorige topic - Volgende topic

jaycee

Hallo,
Iemand enig idee van wat voor dier de keutels in de bijlage afkomstig kunnen zijn?
Ik vond ze in mijn tuin in het gras.

H Timans

Wellicht een specialist die precies weet welke soort het is, maar waarschijnlijk is het van een marter. Ik kan je trouwens aanraden om er een waarneming van te maken, daar heeft men alleen maar profijt van. 
groet,
Harold Timans
Mvg Harold Timans

Rob Koelman

Zeker geen marter. Lijkt mij hond, eventueel kat...
Met vriendelijke groet, Rob

H Timans

Kat had ik nooit bij stil gestaan dus dat verrast mij, maar met hondenpoep 'dacht' ik toch inmiddels wel bekend te zijn. Daarnaast dacht ik dat hondenpoep er niet zo plantaardig-samengesteld uit kon zien. Zou je voor mijn nieuwsgierigheid alsjeblieft kunnen toelichten Rob waarom het is wat het is? (dan maak ik deze fout niet nog eens hoop ik :) )
Mvg Harold Timans

Rob Koelman

Citaat van: H Timans op augustus 12, 2018, 09:57:40 AMKat had ik nooit bij stil gestaan dus dat verrast mij, maar met hondenpoep 'dacht' ik toch inmiddels wel bekend te zijn. Daarnaast dacht ik dat hondenpoep er niet zo plantaardig-samengesteld uit kon zien.

Hondenpoep is natuurlijk extreem variabel, hangt er helemaal van af wat de hond in kwestie te eten krijgt. De keutels bevatten overigens - als ik het goed zie tenminste - vooral veel haren en maar enkele graankorrels oid. Er is best wel veel hondenvoer op de markt met plantaardige ingrediƫnten. Voor het leren kennen van vorm en variatie: gewoon eens op hondenuitlaatplaatsen bestuderen wat er zoal aan drollen ligt...

Kattenkeutels bestaan in typische vorm uit een aantal vrij korte, stompe segmenten. Ook bij katten geldt dat de consistentie erg afhankelijk is van wat een kat gegeten heeft.

Overigens is vos in dit geval niet uit te sluiten, maar in een bebouwde omgeving verwacht je eerder hond.
Met vriendelijke groet, Rob

H Timans

Dank voor de grote reactie! Het is trouwens niet zomaar de bebouwde kom, maar iemands tuin, en als de eigenaar een hond zou hebben denk ik dat hij dat wel had aangegeven. Katten houden zich natuurlijk niet aan de barticades als schuttingen. Kat lijkt dus meer voor de hand liggend, maar je laatste suggestie vos lijkt mij eigenlijk de beste tot nu toe (die kom je op hun nachtelijke zwerftochten bijna overal tegen tegenwoordig (!)).
Mvg Harold Timans

jaycee

Wij wonen echt in de bebouwde kom, met een behoorlijk afgeschermde tuin, hebben zelf geen hond, in de buurt zijn wel een aantal kleinere honden, maar die zijn altijd aangelijnd bij het uitlaten.
Een vos heb ik hier in de buurt nog nooit gezien of over gehoord. Gisteravond zaten we op het terras, en toen verschenen er een paar keer 2 kleinere katjes in de tuin, nog nooit gezien hier.
De poes van de buren loopt hier wel eens rond, maar die is veel groter. Ik heb ze weggejaagd, en de ene kwam een tijdje later nog even terug, opnieuw verjaagd en niet weer gezien.
Misschien dat het daar van is?