Onderhoud en storingen

Gestart door Dylan, januari 31, 2006, 09:02:47 AM

Vorige topic - Volgende topic

Dylan

Op 30 januari 2006 werd de site in de loop van de middag steeds trager. Rond 17:30 uur was de site ca. 15 minuten onbereikbaar. Daarna werkte alles weer, maar er was een duidelijke vertraging. Rond 20:30 was de site weer onbereikbaar.

Systeembeheer heeft 's avonds een onderzoek gestart. De fout die de vertraging en downtime veroorzaakte is gevonden en verholpen. Rond 23:00 waren we weer volledig operationeel.

Er zijn geen gegevens verloren gegaan.

De stabiliteit van het systeem is extreem belangrijk voor Waarneming.nl. Onze infrastructuur (in handen van Stichting Natuurinfo) is de afgelopen maanden flink uitgebreid met extra verbindingen, opslag en backupmogelijkheden. Er is dus sprake van een professionele hostingomgeving.

Toch zijn we de afgelopen maand 3 keer door een storing getroffen. Alledrie de incidenten zijn direct aangepakt en uitgezocht. Van elk incident is de oorzaak bekend (een poging tot hacken, een verkeerde instelling in de database, en gisteravond een fout in een driver). Ook weten we nu dat onze backupprocedure goed functioneert (een praktijktest is altijd ongewenst, maar wel de beste test).

We zijn ons terdege bewust dat het hosten van gegevens van werkgroepen en gebruikers de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om altijd bereikbaar te zijn.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

Dylan

Op donderdag 2-2-2006 heeft de site tussen 20:00 en 21:00 ca. 45 minuten stil gelegen, om een aantal grote bestanden met waarnemingen te importeren.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl

matthijsbroere

Bericht Dylan:
Momenteel worden er controles op de database gedraaid. Daardoor zal de site af en toe onbereikbaar lijken, omdat de controles een hogere prioriteit krijgen dat de webapplicatie.  
Matthijs Broere

Dylan

Gisteravond is een van de schijven van onze server volgelopen. Op deze schijf stond tijdelijke informatie (vergelijkbaar met de TEMP-directory op je eigen PC, maar dan groot).

Deze ruimte is essentieel voor het kunnen werken van de applicatie. Vandaar dat er op verschillende plaatsen foutmeldingen ontstonden.

Vanwege ziekte en werk is er wat later gereageerd dan normaal.
Vanochtend heeft onze systeembeheerder de juiste acties ondernomen om e.e.a. weer draaiend te krijgen, en sinds ca. 11:00 uur zijn we weer volledig operationeel. Wel zijn we iets trager dan gebruikelijk.

In de loop van de dag zouden er nog kleine downtimes (server onbereikbaar) kunnen optreden vanwege onderhoudstaken die voortvloeien uit de acties van vanochtend.

Alle data is veilig en onbeschadigd.
Dylan Verheul
Mede-oprichter Waarneming.nl