Canon 7d Mark II of Canon 80D ?

Gestart door Frank1967, mei 27, 2018, 17:14:59 PM

Vorige topic - Volgende topic

Frank1967

Beste,

Ben sinds vorige week weer begonnen met het spotten van vogels. Deed het vroeger wel veel met mijn vader, maar een tijd mee gestopt.
Nu kwam ik jullie website tegen en ben met veel enthousiasme begonnen met het invullen van mijn waarnemingen ;)
Goede duidelijke en overzichtelijke site overigens!!

Heb inmiddels een verrekijker Eden XP 10x56 aangeschaft. Werk perfect, maar wil nu toch ook een goede camera hebben.
Twijfel nu tussen de Canon 7D Mark II en de Canon 80D. Welke raden jullie mij aan? Objectieven is weer een ander verhaal. ;)

Graag hoor ik van jullie.

Met vriendelijke groet,
Frank Mulder
Uitgeest

Wilfred

#1
Beiden zijn goede cameras met plussen en minnen.
De Canon 7dMll is erg populair bij vogelfotografie vanwege een aantal specifieke eigenschappen zoals burst-, focus- en trackingsnelheid alsmede de buffergrootte en de beeldkwaliteit bij hogere iso.
NB: er zal vroeg of laat wel een flinke lens aan je Canon komen te hangen en met al die mee te sjouwen "gear" is de kans groot dat je de 10x56 verrekijker eens gaat vervangen door een lekker compact en licht exemplaar zoals een 8x32 of 10x32 wat zeker geen straf zal blijken.

M. Hoogteijling

#2
Als het om deze 2 gaat dan heb ik recent voor dezelfde keus gestaan. Ik had al een een Canon lens, vandaar. Na lang dubben viel de keus op de 80D: verbeterde sensor, nieuw AF-systeem, lichter, nog altijd genoeg beelden per seconde, ook waterdicht , hoogste dynamisch bereik van alle Canons (al weet ik niet hoe ik dat zie maar klinkt goed), groot en helder zoekerbeeld en goedkoper (toen met cashback, geldt nu weer meen ik). Genoeg vooruitgang t.o.v. mijn 650D. En inderdaad: razendsnelle AF, ook in vlucht, ongekend voor mij.

Na 2 maanden toch ingeruild: ik was echte spot-AF gewend (AF op een enkel puntje. Het kleinste punt bij de 80D was nog een veldje waardoor hij, bij kleine vogels op afstand, ging hunten: in hetzelfde Af-vakje zat een stukje vogel maar ook een takje of iets op de achtergrond waardoor het soms erg lastig was om op de foto te krijgen wat ik wilde. Ik fotografeer niet voor t mooiste plaatje, soms is bewijs voldoende. En nu dus de 7DM2: erg snel (veel FPS), zwaarder/robuuster en veel betere AF dan de 650D maar niet zo razendsnel als de 80d en het allerbelangrijkste: spot-AF. 

Over beide gaat echter al een tijd het gerucht dat ze snel zullen worden door nog betere opvolgers wat gezien hun "looptijd" en de concurrentie wel klopt. Als je nog geen lens hebt is een Nikon ook te overwegen (hoewel Nikon ook de jacht sponsort en Canon niet :-)).

Succes met je keuze.
Met vriendelijke groet
Marijn Hoogteijling

hiskodevries

Ik vermoed dat als je een survey op dit forum houdt met wat vogel fotografen gebruiken de combinatie canon 7d mk2 en de 100-400 Mm mk2 het snel wint
Voor mijzelf +1
Was getekend Hisko de Vries.

Wil je een fotovraag stellen op het forum lees dan dit eerst https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=452369.0

Dylan Martinus

De reacties hier boven geven al een mooi overzicht. Ik ben in ieder geval erg bij met de 7d mk2. Snel, fijne AF en kan tegen een stootje. Heb ook naar de 80d gekeken, niet getest of in mijn handen gehad. Heb er in ieder geval geen spijt van.
Op weg naar een leven in de buitenlucht - http://dylangaatnaarbuiten.nl

Frank1967

Mijn keus laten vallen op de Canon EOS 7D markII.
Ben hem druk aan het uitproberen:)

Bedankt voor de reacties!

Gr. Frank