Banc d'Arguin: Overland Birding Adventures West-Africa

Gestart door larissabakker, juli 12, 2018, 15:15:05 PM

Vorige topic - Volgende topic

larissabakker

Vanaf oktober 2018 tot eind maart 2019 zijn er weer diverse reizen van Banc d'Arguin in West-Afrika. Een greep uit de mogelijkheden:


TRANSSAHARA:
In stevige Nissans 4x4 rijden we van Agadir naar Dakar. Dwars door de sahara en sahel op zoek naar de mooiste vogelplekken. Hierbij doen we natuurgebied Banc d'Arguin uiteraard ook aan. Onderweg kamperen we op afgelegen plekken waar de beste soorten zitten. De reis voeren we ook uit in noordelijke richting. Vertrek is dan in Banjul (Gambia) naar Agadir of Marrakesh (Marokko)

WEST-AFRIKAANS REGENWOUD:
Een reis door een gebied waar als gevolg van oorlog en ebola de afgelopen 20 jaar nauwelijks een toerist zich waagde. Vorig jaar gingen wij als eersten en troffen een waar vogelparadijs in de bergen en nevelwouden van Guinee. Een reis voor de ware Stanley's en Livingstones met zucht naar avontuur en het betreden van onbekende paden niet uit de weg gaan.
2018 is vol! Neem een optie op de 2019 reis.


WETLANDS VAN WEST-AFRIKA
De wetlands van West-Afrika zijn 's winters niet alleen een leefomgeving voor talrijke exotische endemen, maar ook voor miljoenen migranten uit West-Europa. De Banc d'Arguin en Djoudj horen om die reden tot de wereldtop van belangrijkste ornithologische parken. En passant bezoeken we de fameuze slaapplaatsen van de zwaluwstaartwouwen in en de monniksrob.

SENEGAMBIA RONDREIS
Gambia is geliefd bij Nederlandse vogelliefhebbers. Terecht. Maar Senegal is niet minder interessant. De soortenrijkdom langs de rivier de Senegal met z'n miljoenen trekvogels uit Europa en het ver in het oosten gelegen Niokolo Koba is onovertroffen. En vanzelfsprekend bezoeken we de wereldberoemde slaapplaats van de zwaluwstaart wouwen en kleine torenvalken.
Voor Gambia-liefhebbers die hun horizon willen verbreden.

Alle info is te vinden op de website van Banc d'Arguin reizen.http://www.bancdarguin.nlLarissa
www.larissabakker.nl